Εσύ θα αγόραζες μία τσάντα από μανιτάρια αν είχε την υπογραφή της Stella McCartney; #ELLEGreenDays

Το δέρμα μανιταριού γίνεται επίσημα mainstream.

Σύρμα Κιουπελόγλου 27 Μαΐ. 22
Εσύ θα αγόραζες μία τσάντα από μανιτάρια αν είχε την υπογραφή της Stella McCartney; #ELLEGreenDays

Η Βρετανίδα σχεδιάστρια Stella McCartney συνεργάζεται με την Bolt Threads – μία material solutions company– από το 2017, για την ανάπτυξη προϊόντων από βιώσιμο δέρμα μανιταριών, γνωστό και ως Mylo. Πέντε χρόνια αργότερα, η πρώτη πολυτελής τσάντα που δημιουργήθηκε από μυκήλιο είναι πλέον διαθέσιμη για αγορά.

Προερχόμενο από τη δομή ρίζα του fungi, το μυκήλιο είναι η πιο πρόσφατη καινοτομία σε vegan εναλλακτικές λύσεις αντί του δέρματος ζώων. Χρειάστηκαν αρκετές επαναλήψεις και δοκιμές για την κατασκευή ενός υλικού, που να δείχνει τόσο καλό και να διαρκεί τόσο καιρό όσο το δέρμα, αλλά φαίνεται ότι πιο βιώσιμες λύσεις μπορεί τελικά να αρχίσουν να γίνονται mainstream.

Stella McCartney

Αν και αυτή είναι η πρώτη εμπορική κυκλοφορία της τσάντας Frayme Mylo, δεν είναι η πρώτη που έχουμε δει από τη συνεργασία Bolt Threads και McCartney. Το πρώτο προϊόν που δημιουργήθηκε ποτέ με το Mylo ήταν ένα πρώτυπο της εμβληματικής τσάντας Falabella της Stella McCartney, η οποία έκανε το ντεμπούτο της ως μέρος της έκθεσης Fashioned from Nature του V&A το 2018. Το 2021, το brand ανέπτυξε τα πρώτα ρούχα στον κόσμο που δημιουργήθηκαν από το Mylo και αργότερα την ίδια χρονιά η Frayme Milo έκανε το ντεμπούτο της στο catwalk για το Καλοκαίρι 2022 στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Η νέα σιλουέτα από τη McCartney είναι χειροποίητη από Ιταλούς τεχνίτες και πρόκειται να κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση, με κάθε τσάντα να αριθμείται από το 1 έως το 100. Εμπνευσμένη από την τσάντα Falabella, η Frayme διαθέτει μεγάλο λουράκι από ανακυκλώσιμο αλουμίνιο, καθώς και ένα statement μετάλλιο.

Stella McCartney

«Η μεταφορά της πρώτης πολυτελούς τσάντας από το Mylo στην αγορά είναι ένα τεράστιο ορόσημο για τους ευσυνείδητους καταναλωτές, τη βιομηχανία βιοϋλικών και το μέλλον της μόδας πολυτελείας», λέει ο Dan Widmaier, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Bolt Threads σε ένα δελτίο τύπου. Η νέα τσάντα αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης αλλαγής του επίκεντρου της brand της McCartney, με το set της νέας καμπάνιας να επικεντρώνεται στο «Fashion Fungi», εμπνευσμένο από τις μεταμορφωτικές και υπερβατικές ιδιότητες του μανιταριού.

https://www.instagram.com/p/Cdx3QFSqjQm/

Η νέα τσάντα Frayme Mylo διατίθεται από την 1η Ιουλίου αποκλειστικά από τις μπουτίκ Stella McCartney.

Cover photo: @stellamccartney

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: