Menu

Just Say Yes: Πώς θα συνδυάσετε το μονόπετρο με τις βέρες σας;

Τα σύμβολα της αγάπης σας πρέπει να είναι τόσο πολύτιμα, όσο και τα συναισθήματά σας... Φυσικά, να ταιριάζουν άψογα με το στυλ σας γιατί θα τα φοράτε για πάντα. Εμπιστευτήκαμε το κοσμηματοπωλείο Haritidis Jewelry και ανακαλύψαμε ονειρεμένα δαχτυλίδια και βέρες για να επισφραγίσετε τον έρωτά σας.

Η βέρα και το μονόπετρο αποτελούν… ζευγάρι, πρέπει να δένουν μοναδικά όπως και εσείς με τον αγαπημένο σας. Να συμβολίζουν κάτι ιδιαίτερο, κάτι που θα αναγνωρίζετε μόνο εσείς οι δύο. Ποια είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξετε για να έχετε το ιδανικό match; Εμείς συμβουλευτήκαμε τους δημιουργούς των κοσμηματοπωλείων Χαριτίδης και μάθαμε όλα τα μυστικά.

Για το τέλειο μονόπετρο

Φυσικά αυτή η επιλογή ανήκει πάντα στον αγαπημένο σας. Ωστόσο μπορείτε να συμμετάσχετε και εσείς σε αυτή την τόσο όμορφη διαδικασία, ώστε το δαχτυλίδι να έχει και το προσωπικό σας γούστο. Άλλωστε εσείς είστε αυτή που θα το φοράτε για πάντα.

Αρχικά λοιπόν επιλέγετε τον σκελετό μέσα από μια ευρεία συλλογή σχεδίων. Ένας απλός σκελετός με τέσσερα ή έξι δόντια και την κεντρική πέτρα να πρωταγωνιστεί, αποτελεί πάντα μια διαχρονική επιλογή. Υπάρχουν όμως και πιο glam επιλογές, όπως  ένα halo setting που διακοσμείται τόσο περιμετρικά η πέτρα όσο και στα πλαϊνά η γάμπα.

Για το μέταλλο

Μην ξεχνάτε πως το μονόπετρό σας θέλετε να κρατήσει για μια ζωή. Οπότε επιλέξτε ένα σχέδιο από χρυσό Κ18, το οποίο και θα αντέξει στο χρόνο. Ο χρυσός έρχεται σε τρεις εκδοχές, λευκός, κίτρινος ή ροζ, οπότε σκεφτείτε ποια σας ταιριάζει περισσότερο και ανταποκρίνεται στο προσωπικό σας στυλ.

Για την πέτρα

Στη συνέχεια επιλέγετε τις πέτρες, το διαμάντι ή τους πολύτιμους λίθους, ώστε το μονόπετρό σας να έχει την προσωπική σας πινελιά. Στα κοσμηματοπωλεία Χαριτίδης θα βρείτε πέτρες πιστοποιημένες από από τα κορυφαία γεμολογικά ινστιτούτα IGI-GIA, ενώ τα δαχτυλίδια συνοδεύονται από εγγύηση ποιότητας. Υπολογίστε το budget σας, αφεθείτε στα χέρια των ειδικών, ακούστε τις συμβουλές τους, και έτσι θα δημιουργήσετε ένα μονόπετρο μοναδικό όσο και ο έρωτάς σας. Expert tip: Οι πέτρες με στρογγυλό σχήμα είναι η πιο δημοφιλής αλλά και η πιο διαχρονική επιλογή.

Οι βέρες

Κανόνας 1ος: Οι βέρες πρέπει να αρέσουν και στους δύο!

Κανόνας 2ος: Να ταιριάζουν τέλεια με το μονόπετρό σας!

Πριν επισκεφτείτε το κοσμηματοπωλείο Χαριτίδης, σκεφτείτε αν προτιμάτε κίτρινο ή λευκό χρυσό; Ή μήπως κάτι πιο ιδιαίτερο. Μην αφήσετε αυτή την απόφαση για την τελευταία στιγμή. Ξεκινήστε την έρευνά σας τουλάχιστον δύο μήνες πριν το γάμο σας ή αφήστε ακόμη περισσότερο χρόνο εάν ενδιαφέρεστε για ένα ειδικά προσαρμοσμένο κομμάτι. Επίσης καθορίστε το budget σας από πριν ώστε να μην ξεφύγετε και να ξέρετε τι θα ζητήσετε από τον κοσμηματοπώλη σας.

Κανόνας 3ος: Δεν υπάρχουν κανόνες

Δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζουν απόλυτα τα γούστα σας με τον αγαπημένο σας. Μπορείτε να επιλέξετε τόσο βέρες από χρυσό όσο και από λευκόχρυσο. Απλά θα πρέπει να υπάρχει κάποιο κοινό σημείο, όπως η επιγραφή που θα χαράξετε. Μην ξεχνάτε επίσης πως επειδή την βέρα θα την φοράτε όλο το εικοσιτετράωρο και για πάντα, θα πρέπει να μπορεί να ακολουθεί τον τρόπο ζωής σας.

Το σχέδιο της βέρας πρέπει να είναι διαχρονικό, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να έχει ένα μοντέρνο στοιχείο. Συμβουλευτείτε τους ειδικούς του κοσμηματοπωλείου Χαριτίδης για να μάθετε όλα τα trends και φυσικά τις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξετε πριν κάνετε την επιλογή σας.

Για ένα στυλ που ακολουθεί τα βήματα της μόδας, επιλέξτε μια βέρα που θα ταιριάζει απόλυτα με το μονόπετρό σας:

Για ένα μονόπετρο σε halo γραμμή

Δαχτυλίδι ολόβερο από λευκό χρυσό 18 καρατίων με διαμάντια 0,23ct συνολικά, haritidis.gr

Αν το δαχτυλίδι σας είναι σε halo γραμμή, τότε θα δείχνει ακόμα πιο εντυπωσιακό πλάι σε ένα ολόβερο δαχτυλίδι. Προτιμήστε ένα σχέδιο με παβέ διαμάντια για να δημιουργήσετε έναν σούπερ glam συνδυασμό.

Για ένα matchy-matchy αποτέλεσμα

 

Δαχτυλίδι σειρέ από λευκό χρυσό 18 καρατίων με διαμάντια σε κοπή baguette και διαμάντια brilliant, haritidis.gr

Επιλέξτε ένα σειρέ δαχτυλίδι που θα έχει τα ίδια διαμάντια με το μονόπετρό σας. Αν το μονόπετρο έχει διαμάντι σε τετράγωνο σχήμα, την ίδια λογική θα πρέπει να ακολουθεί και η βέρα.

Το V κόψιμο

Δαχτυλίδι μισόβερο από ροζ χρυσό 18 καρατίων με διαμάντια, haritidis.gr

Πολλές φορές τυχαίνει να επιλέξουμε ένα μονόπετρο με καμπύλες, έτσι είναι πιο δύσκολο να εφαρμόσει τέλεια η βέρα μας δίπλα στο δαχτυλίδι. Σε αυτή την περίπτωση ένα μισόβερο με αντίστοιχη γραμμή αποτελεί την τοπ επιλογή.

Το eclectic style

 

Δαχτυλίδι από λευκό χρυσό 18 καρατίων με διαμάντια 0,51ct συνολικά. Το δαχτυλίδι έχει ανοιχτά άκρα και ειδική κατασκευή η οποία προσφέρει εύκολη προσαρμογή σε όλα τα μεγέθη, haritidis.gr

Ακόμα και αν η βέρα δεν ταιριάζει τέλεια με το δαχτυλίδι, μπορεί απλά να έχει κοινά στοιχεία όπως παρόμοιες πέτρες.

Με χρωματιστές πέτρες

Δαχτυλίδι ολόβερο από ροζ χρυσό 14 καρατίων με μαύρα ζιρκόν, haritidis.gr

Αν το μονόπετρο έχει πέτρα με χρώμα, τότε αντίστοιχα μπορείτε να επιλέξετε και μια βέρα σε αντίστοιχο στυλ.

Η κλασική επιλογή

Κλασική βέρα από πλατίνα με φάρδος 3mm, haritidis.gr

Το all-time classic διαχρονικό στυλ δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα. Έτσι και μια μίνιμαλ βέρα από πλατίνα δεν χάνει ποτέ τη γοητεία της.

To mix & match

Δαχτυλίδι ολόβερο από χρυσό 14 καρατίων με ζιρκόν σε κοπή baguette, haritidis.gr

Αναμείξτε τα μέταλλα επιλέγοντας μονόπετρο από λευκό χρυσό και βέρα από κίτρινο χρυσό.

To art-deco

Δαχτυλίδι μισόβερο από χρυσό 18 καρατίων με διαμάντια 0.13ct συνολικά, haritidis.gr

 

Αν το μονόπετρό σας έχει vintage αισθητική, τότε ένα μισόβερο διακοσμημένο με διακριτικές πέτρες αποτελεί το τέλειο match.

Στα κοσμηματοπωλεία Χαριτίδης θα βρείτε σειρέ ολόβερα και μισόβερα, για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αλλά και κλασικές βέρες με διαμάντι, όπως και οικονομικές εναλλακτικές με ζιργκόν. Η προετοιμασία ενός γάμου μπορεί να σας αγχώσει ιδιαίτερα. Τουλάχιστον όμως μπορείτε να αφεθείτε στα χέρια των ειδικών για το δαχτυλίδι σας και τις βέρες σας και να είστε σίγουρες για την επιλογή σας! Ζήστε τη στιγμή και απολαύστε αυτή την περίοδο καθώς αποτελεί το ξεκίνημα για το κοινό σας παραμύθι.

Info: www.haritidis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ