Ο Έλληνας σχεδιαστής Στάθης Σαμαντάς μας προτείνει τα ωραιότερα χειροποίητα παπούτσια του χειμώνα

Ο ταλαντούχος δημιουργός μας εντυπωσιάζει για ακόμα μια φορά με την απόλυτη κομψότητα, τη δεξιοτεχνία, την έμφαση στη λεπτομέρεια και φυσικά με την απόλυτη αγάπη με την οποία περιβάλλει τα παπούτσια που σχεδιάζει. Ανακαλύψτε τη συλλογή του για το Χειμώνα του 2020.

Elle 04 Νοε. 20
Ο Έλληνας σχεδιαστής Στάθης Σαμαντάς μας προτείνει τα ωραιότερα χειροποίητα παπούτσια του χειμώνα

Ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, το ταλέντο βρίσκει πάντα το δρόμο για να ξεχωρίσει. Έτσι και ο Στάθης Σαμαντάς που εμείς τον γνωρίσαμε πέρυσι, όταν κέρδισε τα βραβεία Sandal-Shoe Designer και Best Designer στα πρώτα μας ELLE Fashion Young Talents Awards. Ο ίδιος βέβαια έχει μια μεγάλη διαδρομή στο χώρο της μόδας

Ο σύγχρονος σχεδιασμός στα χέρια της κλασικής υποδηματοποιίας. Αυτός είναι ο καλύτερος τίτλος ο οποίος περιγράφει σε ένα γενικό πλαίσιο την δουλειά του Στάθη Σαμαντά μιας και εξαρχής η ποιότητα της κατασκευής ήταν ο θεμέλιος λίθος πάνω στον οποίο στηρίχθηκε η συλλογή του σχεδιαστή. Για να αποκτήσει κανείς αυτή την ποιότητα στην δουλειά του θα πρέπει να κοιτάξει στο παρελθόν και στην ιστορία της υποδηματοποιίας της χώρας στην οποία δραστηριοποιείται και να αναζητήσει τον καλύτερο στο είδος του.

Ο σχεδιαστής γνωρίζοντας πως η σωστή κατασκευή σε συνδυασμό με τα κατάλληλα δέρματα είναι αυτή η οποία αναδεικνύει το σχέδιο, εξαρχής εμπιστεύθηκε την κατασκευή της συλλογής του στον υπεύθυνο παραγωγής της θρυλικής βιοτεχνίας χειροποίητου υποδήματος Μουριάδης και κάθε σεζόν προσφέρει ένα παπούτσι με ιδιαίτερο σχεδιασμό και προσωπικό χαρακτήρα. Ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά σχέδια του Στάθη Σαμαντά είναι η λεπτομέρεια με την μπούκλα, μια λεπτομέρεια εμπνευσμένη από τις μπούκλες των γυναικείων μαλλιών.

Καστόρινα ankle boots και kitten heel γόβες ή ψηλοτάκουνες, διακοσμούνται με το νέο αυτό στοιχείο που για τον ίδιο αποτελεί τον ‘’νέο φιόγκο’’ στα παπούτσια.

Επίσης η διακριτική λεπτομέρεια του σχεδίου Angely, τα δυο φτερά από μαύρο δίχτυ σε μια γόβα ή σε ένα ankle boot από μαύρο καστόρι, ενισχύει την διάθεση του σχεδιαστή να εισάγει στην συλλογή του δύο μοντέλα τα οποία έχουν την προσωπική του πρόταση για το διαχρονικό παπούτσι, ιδωμένα μέσα από την προσωπική του αισθητική και εικόνα που σκέφτεται για τις γυναίκες. Εξάλλου, η Angely όπως λέει και ο ίδιος, είναι ένα όμορφο, ευγενικό, ανεξάρτητο αλλά προσγειωμένο κορίτσι, αγαπητό από όλο τον κόσμο. Η γόβα με τα φτερά θα σας κάνει να νιώσετε σαν εκείνη.

 

Η συλλογή του Στάθη Σαμαντά είναι διαθέσιμη στο κατάστημα του στο Κολωνάκι, Αναγνωστοπούλου 22 και στο e-shop www.stathissamantas.com

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT