Ο οίκος Louis Vuitton συνεργάζεται ξανά με τη Yayoi Kusama

Το σύμπαν της διάσημης Γιαπωνέζας καλλιτέχνιδας αναβιώνει στα σχέδια της Louis Vuitton.

Elle 16 Μαΐ. 22
Ο οίκος Louis Vuitton συνεργάζεται ξανά με τη Yayoi Kusama

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη τους συνεργασία, το 2012, ο οίκος Louis Vuitton και η φημισμένη Γιαπωνέζα καλλιτέχνης Yayoi Kusama συνεργάζονται ξανά για μία σειρά από προϊόντα. Τα πρώτα απ’ αυτά, και συγκεκριμένα μία σειρά από τσάντες, αποκαλύφθηκαν μέσα από την πρόσφατη collection Louis Vuitton Cruise 2023, που παρουσιάστηκε στο Salk Institute στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

Louis Vuitton

Γεννημένη το 1929, η  Yayoi Kusama είναι μία από τις πιο διάσημες εν ζωή avant-garde καλλιτέχνιδες, που το εύρος της τέχνης της καλύπτει πολλές πρακτικές από τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τα installations, τη φωτογραφία μέχρι την κινηματογράφιση και τη συγγραφή.

Louis Vuitton

Θεωρείται η προ-άγγελος της Pop και Minimal Art, ωστόσο η τεράστια ποικιλομορφία στα έργα και τις πρακτικές της, και τα διαφορετικά στιλ, την έχουν αναδείξει σε μία κατηγορία από μόνη της. Οι παραισθήσεις που άρχισε να βιώνει από την παιδική της ηλικία έγιναν η αφορμή για να αρχίσει να ζωγραφίζει ως ένα διέξοδο: οι κουκκίδες, οι έντονες λάμψεις και τα λουλούδια που συναντάει κανείς στα έργα της ξεπήδησαν μέσα από τον διαταραγμένο ψυχικό της κόσμο. Όπως έχει δηλώσει και η ίδια, η τέχνη της είναι που τελικά της έσωσε τη ζωή. 

Louis Vuitton

Η συνεργασία του οίκου Louis Vuitton με τη Yayoi Kusamaτο 2012 περιελάμβανε από προϊόντα μέχρι εκθέσεις και μία σειρά από installations σε βιτρίνες, ένα από τα οποία φιλοξένησε ένα αληθοφανές ομοίωμα της ίδιας της καλλιτέχνιδας.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT