Πώς να καθαρίσεις σωστά τα backpacks και τις canvas bags σου, έτσι ώστε να μην τα καταστρέψεις

Θέλεις να τα φρεσκάρεις, αλλά φοβάσαι για το αποτέλεσμα. Κι όμως σου έχουμε τη λύση!

Elle 01 Σεπ. 22
Πώς να καθαρίσεις σωστά τα backpacks και τις canvas bags σου, έτσι ώστε να μην τα καταστρέψεις

Σκέψου όλα τα μέρη που έχεις τοποθετήσει το backpack ή άλλες τσάντες σου όταν είσαι έξω. Κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με το δάπεδο, το λεωφορείο ή άλλα μέσα μεταφοράς, με καρότσια αγορών, πάγκους και άλλα άτομα. Πράγμα που σημαίνει ότι είναι αρκετά εύκολο να λερωθούν και να γίνουν εστία διάφορων μικροοργανισμών. Ξέρουμε ότι ενώ θέλεις να τα φρεσκάρεις, φοβάσαι για τα αποτελέσματα. Εξάλλου, δεν θέλεις με τίποτα να καταστρέψεις την αγαπημένη σου tote bag. Γι΄αυτό παρακάτω, συντάξαμε ένα οδηγό για το πώς να καθαρίσεις σωστά τα σακίδια πλάτης και τις πάνινες τσάντες σου χωρίς να προκαλέσεις ανεπανόρθωτες ζημιές.

Πώς να πλύνεις ένα backpack

Πριν πλύνεις ένα backpack ή οποιαδήποτε άλλη τσάντα, ελέγξε την ετικέτα για οδηγίες από τον κατασκευαστή. Σε γενικές γραμμές, οι περισσότερες τσάντες από πολυεστέρα και νάιλον μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο, αν και υπάρχουν brands που συνιστούν να μην το κάνεις. Όμως, ενώ το πλύσιμο των χεριών μπορεί να είναι πιο ασφαλές, δεν έχουν όλοι χρόνο για αυτό. Ευτυχώς, υπάρχουν βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να πλύνεις το σακίδιο πλάτης σου στο πλυντήριο χωρίς να το καταστρέψεις.

  • Άνοιξε το και άδειασε όλες τις θήκες.
  • Χρησιμοποίησε ένα ενζυματικό καθαριστικό για την επιτόπια αντιμετώπιση των λεκέδων σε ιδιαίτερα βρώμικα μέρη του σακιδίου.
  • Τοποθέτησε το σε προστατευτική τσάντα πλυσίματος.
  • Πλύνε το με κρύο νερό στον ευαίσθητο ή απαλό κύκλο πλύσης.
  • Στέγνωσε το στον αέρα.
καθαρίσεις
Photo by Edward Berthelot/Getty Images

Πώς να πλύνεις τις canvas και βαμβακερές τσάντες σου

Οι πάνινες και βαμβακερές τσάντες, όπως αυτές που είναι πιθανώς χωμένες σε μια ντουλάπα ή στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σου αυτή τη στιγμή, μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική που περιγράφεται παραπάνω για τα σακίδια πλάτης, συμπεριλαμβανομένου του στεγνώματος στον αέρα. Είναι απολύτως φυσιολογικό οι τσάντες αυτές να είναι αρκετά τσαλακωμένες μόλις στεγνώσουν. Αν αυτό σε ενοχλεί, μπορείς να τις σιδερώσεις.

Πώς να καθαρίσεις τις δερμάτινες τσάντες σου

Τα backpacks, οι totes και άλλες τσάντες από δέρμα δεν πλένονται στο πλυντήριο, αλλά εξακολουθούν να είναι αρκετά απλό το να τις καθαρίσεις. Ξεκίνησε αδειάζοντας τυχόν τσέπες και χρησιμοποιώντας είτε μια βούρτσα είτε ένα μικρό εξάρτημα αναρρόφησης για να απαλλαγείς από τυχόν βρωμιά, ψίχουλα ή άλλα υπολείμματα που κρύβονται μέσα.

Στη συνέχεια σκούπισε το εξωτερικό της τσάντας με ένα καθαρό, στεγνό πανί από μικροΐνες. Έπειτα, καθαρίστε το εξωτερικό της είτε με ένα ειδικό καθαριστικό για το δέρμα είτε με λίγο ζεστό σαπουνόνερο. Εάν επιλέξεις νερό με σαπούνι, φρόντισε να στεγνώσεις αμέσως τη τσάντα με πετσέτα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: