Πώς θα “μαζέψεις” τα ξεχειλωμένα τζιν σου στο σπίτι;

Η ιδανική εφαρμογή των τζιν παντελονιών μας είναι από τις πιο επίπονες ιστορίες καθημερινής μόδας. Σου βρήκαμε όμως όλους τους τρόπους να “μαζέψεις” τα τζιν σου που πέφτουν.

Elle 22 Ιαν. 23
Πώς θα “μαζέψεις” τα ξεχειλωμένα τζιν σου στο σπίτι;

Αχ, τα τζιν. Το επαναστατικό fashion item που κέρδισε γυναίκες και άνδρες έγινε από ρούχο εργασίας – σύμβολο και go to επιλογή για τις καθημερινές (και μη) εμφανίσεις μας. Όσο κι αν τα αγαπάμε ωστόσο, θα έχουν πάντα ένα μειονέκτημα. Τα τζιν ανοίγουν. Ακόμα κι αν αγοράσουμε το τζιν ακριβώς στο νούμερό μας ξέρουμε ότι φορώντας το συχνά αυτό θα ανοίξει και θα αρχίζει να πέφτει, δημιουργώντας άβολους όγκους και “σακουλιάσματα” σε σημεία που κανένας δεν επιθυμεί να έχει όπως η κοιλία, τα οπίσθια και τα γόνατα.

Η αντιπρόεδρος του γυναικείου σχεδιαστικού department της Levi’s, Jill Guenza, έχει τα απαραίτητα tips και τα μοιράστηκε με το ELLE UK.

O απαράβατος κανόνας που πρέπει να γνωρίζεις προτού “μαζέψεις” τα τζιν σου

Αν δεν στο έχει πει η μαμά σου, τότε άκου την Jill. Ο πιο εύκολος τρόπος για να αποκτήσει και πάλι το τζιν σου την αρχική του εφαρμογή είναι το πλύσιμο, ωστόσο εκείνο που πρέπει να θυμάσαι, λέει η Guenza, είναι ότι το συχνό πλύσιμο των τζιν και δη σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσει το ξεθώριασμα του χρώματος, οπότε αν θέλεις να διατηρήσει την αρχική του απόχρωση, θυμήσου να το γυρίσεις από την ανάποδη πριν το πλύσιμο.

Αγάπη μου συρρίκνωσα τα τζιν μου!

  • “Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να συρρικνώσετε τα τζιν σας στο σπίτι είναι να τα γυρίσετε ανάποδα, να τα πλύνετε με ζεστό νερό και να αφήσετε να στεγνώσουν έξω”, συμβουλεύει η Jill Guenza.
  • Για μια ακόμη καλύτερη εφαρμογή, συστήνει μια εξαιρετικά άβολη, αλλά αποτελεσματική μέθοδο, η οποία ωστόσο δεν ενδείκνυται για χειμώνα. Ποια είναι αυτή; Να φορέσεις το τζιν σου και να μπεις στην μπανιέρα αφού την έχεις γεμίσει με νερό. Το τζιν θα προσαρμοστεί πάνω στο σώμα σου ενώ στεγνώνει, θα πάρει δηλαδή το καλούπι του κάτι που εγγυάται – αν αντέχεις φυσικά – εξατομικευμένη εφαρμογή.
  • “Επιπλέον, μπορείτε πάντα να επισκεφθείτε έναν ράφτη να τροποποιήσει το τζιν σας ακριβώς στα μέτρα σας”, λέει η VP του Levi’s Women’s Design, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι και πάλι μετά από πολλές εφαρμογές το τζιν σας δεν θα ανοίξει.
  • Ένα τελευταίο, δοκιμασμένο και πιο εφικτό tip που προτείνει είναι να πλένουμε τα τζιν μας στο χέρι με κρύο νερό χωρίς σαπούνι και να το αφήνουμε να στεγνώσει έξω μεταξύ των κανονικών πλύσεων στο πλυντήριο.
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT