Synchronicity SS24: Η νέα συλλογή Kourbela βάζει στο επίκεντρο της προσοχής τη διαφορετικότητα

Κομμάτια που διαμορφώνονται για κάθε σωματότυπο και αγκαλιάζουν την ατομικότητά μας.

Elle 15 Φεβ. 24
Synchronicity SS24: Η νέα συλλογή Kourbela βάζει στο επίκεντρο της προσοχής τη διαφορετικότητα

“Τα ρούχα αντιπροσωπεύουν μια ισχυρή μορφή προσωπικής έκφρασης”, αναφέρει η Ιωάννα Κουρμπέλα στο σημείωμά της με αφορμή τη νέα συλλογή Kourbela για τη σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2024. Το όνομα αυτής “Sychronicity”, μια έννοια που δανείστηκε από τον Carl Jung. Κατά τον διάσημο επιστήμονα, η συγχρονικότητα περιγράφει μια κατάσταση κατά την οποία προκύπτουν σημαντικές συμπτώσεις που μοιάζουν να μην έχουν κάποια συγκεκριμένη συσχέτιση. Η ιδέα του βασίστηκε στην θεωρία πως υπάρχει ενότητα στη διαφορετικότητα.

Kourbela

Λίγα λόγια για την ιδέα

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, η σκέψη της δημιουργού οδηγήθηκε στο ότι η συγχρονικότητα ως φαινόμενο δεν είναι παράγωγο μόνο μιας συγκεκριμένης και οργανωμένης σειράς πραγμάτων και ενεργειών αλλά βρίσκεται παντού. Μοιάζει να είναι χαώδης και χωρίς αλληλουχία αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας επί σκοπού συντονισμός -ακόμα και εκούσια- όπου το συναίσθημα, ο νους και η ενέργεια βρίσκονται σε πλήρη αρμονία. Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και  η Αμερικανίδα ζωγράφος Helen Frankenthaler, η οποία είχε δηλώσει πως “μια πραγματικά καλή εικόνα μοιάζει να έχει προκύψει ακαριαία και άμεσα. Αρκεί μια ωραία κίνηση του καρπού συγχρονισμένη με το μυαλό και την καρδιά και είναι σαν να γεννήθηκε το έργο σε μια στιγμή”.

Με απλά λόγια το συναίσθημα συντονίζεται με τη σκέψη και από εκεί προκύπτει η δράση. Έτσι, για τη συλλογή Spring – Summer 2024 η ενότητα στη διαφορετικότητα γίνεται το κύριο θέμα. Συναίσθημα, μυαλό και ενέργεια ρέουν μαζί σε μια έντεχνη αρμονία. “Ο καμβάς μας – τα υλικά που περιβάλλουν το σώμα μας, η παλέτα μας – τα χρώματα που εκφράζουν τα συναισθήματά μας, οι πινελιές μας – οι γραμμές και τα μοτίβα μας που αναδεικνύουν τη σιλουέτα”, εξηγεί η δημιουργός.

Kourbela

Η συλλογή

Όπως γίνεται φανερό από την καμπάνια της συλλογής, δίνεται μεγάλη προσοχή στα χρώματα των items, τα οποία μοιάζουν λες και έχουν παρθεί από παλέτα ζωγράφου. Θερμά και λαμπερά όπως το Chronus Green, το Artisan’s Yellow και το Luminus, βαθιά και σαγηνευτικά όπως το Vintage Khaki και το Spiritual Blue καθώς και οι neutral αποχρώσεις, αποτελούν τις χρωματικές διακυμάνσεις της συλλογής. Δεδομένου ότι μιλάμε για διαφορετικότητα, οι σιλουέτες που διαμορφώνονται για κάθε σωματότυπο, βρίσκονται παντού μέσα στη συλλογή από αέρινα φορέματα και overalls, ανεπιτήδευτα σουπλαριστά tops και κάτω μέρη ως και περίτεχνα, γλυπτά σχήματα σε απαλές υφές. Τα ανάλαφρα αυτά υλικά που αγγίζουν τόσο ευγενικά την επιδερμίδα, αναδεικνύουν την κάθε σιλουέτα, προσδίδοντας ελευθερία κίνησης και την αίσθηση της χαλαρότητας. Να σημειωθεί πως τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη συλλογή κατασκευάζονται υπεύθυνα από εργοστάσια υψηλών προδιαγραφών τιμώντας την φιλοσοφία της Αειφόρου Ανάπτυξης. Βαμβάκι, βισκόζη, modal και rayon είναι πάντα στις επιλογές των συλλογών Kourbela στην ποιοτικά υψηλότερη μορφή τους.

Kourbela

 

Kourbela

Kourbela

Πράγματι, τα ρούχα έχουν τη δύναμη να συνδέονται με την προσωπική έκφραση, αγκαλιάζοντας την ατομικότητα μας και ανακαλύπτοντας τη μαγεία της μοναδικότητας και της αυθεντικής ομορφιάς. Αυτή τη λογική ακολουθούν τα ρούχα των συλλογών Kourbela, δίνοντάς σου τα εργαλεία να πεις τη δική σου ιστορία μέσα από σύνολα που αποπνέουν αδιαμφισβήτητη κομψότητα.

Φωτογραφίες: Courtesy of Kourbela

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT