Weekend Max Mara: Η νέα signature συλλογή “Habito”είναι μία ωδή στην άνεση

Είναι μία συνεργασία του οίκου Max Mara µε τη διάσηµη Ισπανίδα αρχιτέκτονα και interior designer Patricia Urquiola.

Elle 19 Οκτ. 22
Weekend Max Mara: Η νέα signature συλλογή “Habito”είναι μία ωδή στην άνεση

Φωτογραφίες: Courtesy of Max Mara. Όλες οι δηµιουργίες είναι από τη συλλογή Weekend Max Mara για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειµώνας 2022-2023. 

Aυτό το φθινόπωρο, η Weekend Max Mara µας συστήνει τη νέα -10η στη σειρά- signature συλλογή της. Ονοµάζεται Habito και είναι αποτέλεσµα της συνεργασίας του οίκου µε τη διάσηµη Ισπανίδα αρχιτέκτονα και interior designer Patricia Urquiola. Βουτώντας στο όραµα και την έµπνευση πίσω από αυτή τη συλλογή, µπορεί εύκολα κανείς να ανακαλύψει ένα σύµπλεγµα πολλών διαφορετικών ιδεών που, µε έναν µαγικό τρόπο, µοιάζουν να έχουν συνδυαστεί τόσο αυθόρµητα και ανεπιτήδευτα, µε µια ευρηµατικότητα που δεν προσπαθεί λεπτό να εντυπωσιάσει. Πρόκειται, άλλωστε, για χαρακτηριστικά που κρύβονται πολλές φορές πίσω από τις δηµιουργίες της Urquiola.

Max Mara

Η designer Patricia Urquiola.

«Η λέξη “habito“ στα ισπανικά αναφέρεται στις συνήθειες και στο να ζεις σε πρώτο πρόσωπο. Η δουλειά µου είναι µια καθηµερινή έρευνα σχετικά µε το πώς µπορούµε να κατοικήσουµε έναν χώρο ή πώς να βιώσουµε µια ζωντανή εµπειρία σε διαφορετικές διαστάσεις. Γιατί να µην κάνουµε κάτι τέτοιο και µε τα ρούχα; Αποτελούν κοµµάτια της ζωής µας που ο καθένας µας φέρνει στο µονοπάτι του. Ο βασικός σκελετός αυτής της συλλογής είναι τα υβριδικά αντικείµενα που σκοπό έχουν να µας καλωσορίσουν, όπως ένα σπίτι. Ένας συναισθηµατικός βιότοπος», λέει η Patricia Urquiola προσθέτοντας ότι η συλλογή Habito είναι ένα προσωπικό και οικείο έργο για εκείνη. Γι’ αυτό οι φόρµες είναι φαρδιές και άνετες, χωρίς να αποµακρύνονται από την κοµψότητα που χαρακτηρίζει το DNA του brand Weekend Max Mara.

Max Mara

Max Mara

Από τη σειρά δεν λείπουν και τα αξεσουάρ, όπως αυτό το clutch σε εντυπωσιακό magenta.

Είναι φανερό ότι τα κοµµάτια έχουν δηµιουργηθεί για να µπουν σε γκαρνταρόµπες που ποντάρουν στην άνεση και ακολουθούν τους ρυθµούς και τις απαιτήσεις της καθηµερινότητας. Αυτό δεν σηµαίνει ότι λείπουν η διάθεση για πειραµατισµό, οι έντονες αντιθέσεις στα µοτίβα, τα χρώµατα, τις υφές και τις γραµµές. Έτσι, ένα τοπ µεταµορφώνεται σε πουλόβερ, ενώ τα παλτό και τα καπιτονέ τζάκετ συνυπάρχουν ως ένα ιδανικό combo. «Η σχεδιαστική φιλοσοφία µου και η καθηµερινότητά µου είναι ορατές στη συλλογή. Όπως επίσης και η προσέγγισή µου ως αρχιτέκτονα και σχεδιάστριας. Ειδικά µέσα από την επιλογή και τον συνδυασµό των υλικών, των χρωµάτων, των γραφικών, των patterns.

 

Max Mara

Tα πιο δυνατά κοµµάτια της συλλογής είναι τα υβριδικά πανωφόρια.

Max Mara

Στην πραγµατικότητα, η Habito είναι µια συλλογή που αφορά τις δυνατότητες του mixing και του layering. Είχα διαρκώς στο µυαλό µου πολλές, διαφορετικές γλώσσες να συνοµιλούν µεταξύ τους. Το άλλο που µε ενδιέφερε στη δηµιουργία αυτής της συλλογής ήταν να γεφυρώσω στο styling το χάσµα των γενεών. Π.χ., ανάµεσα σε εµένα και τις κόρες µου. Ήθελα να δηµιουργήσω κοµµάτια που θα µπορούσαν να µας αρέσουν το ίδιο. Τα παλτό είναι σίγουρα τα πιο υβριδικά ρούχα της συλλογής. Για τη δηµιουργία τους συναντώνται διάφορα υλικά: µαλλί αλπακά, τουίντ, αλλά και τεχνητά υφάσµατα. Ο συνδυασµός όλων αυτών των υλικών αποτελεί µέρος της ίδιας αφήγησης και της φιλοσοφίας της Habito», καταλήγει.

Max Mara

Εµείς δεν γίνεται να µην εκδηλώσουµε τον θαυµασµό µας για τα παλτό της συλλογής, τα οποία έχουν στον πυρήνα τους τις βασικές αρχές του brand, αλλά την ίδια στιγµή δίνουν την εντύπωση ότι έχουν επανακαθοριστεί για τις ανάγκες του σήµερα, αλλά µέσα από µια… cocooning µατιά προς το µέλλον. Γιατί αυτό είναι η Habito: µια εµπειρία µόδας και δηµιουργίας που κοιτά ένα συναρπαστικό µέλλον, το οποίο µοιάζει µακρινό, µα και γνώριµο. Aυτή η αίσθηση, αυτός ο συνδυασµός έχει µέσα του την καθησυχαστική σκέψη της συνήθειας και την έννοια της άνεσης. Και αυτή η τελευταία, είναι που κάνει τη µόδα σήµερα συναρπαστική και επίκαιρη. l

Ιnfo: Η signature συλλογή Habito της Weekend Max Mara είναι διαθέσιµη στα οµώνυµα corners των πολυκαταστηµάτων attica και στις Max Mara Boutiques.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT