10 τρικ στο μακιγιάζ για να δείχνουν τα μάτια σου πιο μεγάλα

Μελέτησέ τα και απογείωσε κάθε σου λουκ!

Elle 17 Αυγ. 21
10 τρικ στο μακιγιάζ για να δείχνουν τα μάτια σου πιο μεγάλα

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Οι έξυπνες συμβουλές μακιγιάζ που ακολουθούν κάνουν ακόμα και τα πιο μικρά μάτια να δείχνουν μεγάλα. Ποιοι είναι οι σύμμαχοί σου για να παραπλανήσεις τα πλήθη; Μια μάσκαρα, ένα αιλάινερ, τουφάκια- ψεύτικες βλεφαρίδες και ένα προϊόν για τα φρύδια, αρκούν για να χαρίσεις ένταση και βάθος στο βλέμμα μαγνητίζοντας τους πάντες με ένα σου κοίταγμα.

  1. Επένδυσε σε ένα ειδικό ψαλίδι που γυρίζει τις βλεφαρίδες. Είναι το πιο σημαντικό εργαλείο για να “ανοίξεις” το βλέμμα σου. Ακόμα κι αν οι δικές σου είναι μεγάλες, σε περίπτωση που είναι ευθείες δεν θα αποκτήσουν αλλιώς έντονη καμπύλη και θα χαθούν.
  2. Φόρα πάντα μάσκαρα. Η τάση “no mascara” είναι ωραία μόνο για την πασαρέλα. Στην πραγματικότητα η μάσκαρα χαρίζει ένταση στο βλέμμα.
  3. Εάν δεν θες μαύρη, επίλεξε μπλε, ένα χρώμα που κολακεύει όλα τα χρώματα ματιών και είναι και στη μόδα.
  4. Άπλωσέ τη με τρόπο για να βελτιώσεις το σχήμα των ματιών σου. Εφαρμόζοντας περισσότερες στρώσεις στις εξωτερικές βλεφαρίδες θα κάνεις τα μάτια σου να δείχνουν πιο αμυγδαλωτά ενώ εάν εστιάσεις στο κέντρο των βλεφαρίδων θα δείχνουν πιο στρογγυλά.
  5.  Εναλλακτικά μπορείς να τοποθετήσεις στα συγκεκριμένα σημεία ψεύτικες βλεφαρίδες σε τουφάκια, ανάλογα με το εφέ που θέλεις να πετύχεις.
  6.  Για άμεσα αποτελέσματα, ένα γρήγορο κόλπο για να συγκεντρώσει το βλέμμα σου όλη την προσοχή είναι να εφαρμόσεις λίγο highlighter σε μορφή κρεμώδους σκιάς στην εσωτερική γωνία του ματιού.
  7. Αντί για λευκό μολύβι επίλεξε ένα στο χρώμα του δέρματος ή ένα μπεζ ιριδίζον για να υπογραμμίσεις το εσωτερικό του κάτω βλεφάρου. Με αυτό τον τρόπο ακόμα και τα πολύ μικρά μάτια δείχνουν μεγαλύτερα.
  8.  Μια απαλή γραμμή αιλάινερ θα αναδείξει τα μάτια σου ειδικά εάν είναι μικρά ή αμυγδαλωτά. Για ένα ανεπαίσθητο εφέ λίφτινγκ, φροντίστε η γραμμή να είναι λεπτή, μυτερή και να έχει ελαφριά ανοδική φορά στην εξωτερική γωνία.
  9. Εάν τα μάτια σου είναι βαθουλωτά απόφυγε την πολύ λεπτή γραμμή αιλάινερ. Αντιθέτως, φρόντισε να είναι παχιά ενώ για ένα όχι πολύ σκληρό αποτέλεσμα, σβήσε τη με τη με ένα πινελάκι.
  10.  Οι περισσότερες γυναίκες θεωρούν λανθασμένα ότι με το να ανορθώσουν το τόξο των φρυδιών τα μάτια τους δείχνουν μεγαλύτερα. Ωστόσο, τα πιο ευθυγραμμισμένα φρύδια είναι πιο ωραία και girly. Μια ειδική μάσκαρα θα σε βοηθήσει να τονίσεις το φυσικό τους σχήμα ενώ ένα μολύβι φρυδιών με ειδικό πινελάκι θα τελειοποιήσει το σχήμα στην άκρη.

Οι προϊοντικοί σύμμαχοι: 

μακιγιάζ

Μάσκαρα Lash Idôle της Lancôme.

μακιγιάζ

Αιλάινερ Diorshow On Stage Liner του Dior.

μακιγιάζ

Ψαλίδι φρυδιών της Chanel.

μακιγιάζ

Μάσκαρα φρυδιών Natural Brow Shaper& Hair Touch Up της  bobbibrown.gr 

μακιγιάζ

Μάσκαρα Volume Effet Faux Cils, Extreme Blue, του Yves Saint Laurent.

μακιγιάζ

Ψεύτικες βλεφαρίδες- τουφάκια της M.A.C.

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT