2 καθημερινές skincare συμβουλές για πιο σφριγηλό δέρμα

Βάζοντας στη skincare ρουτίνα σου αυτά τα steps, θα δώσεις στην επιδερμίδα σου το boost που χρειάζεται.

Νίνα Μουσούρη 01 Ιαν. 24
2 καθημερινές skincare συμβουλές για πιο σφριγηλό δέρμα

Το γεμάτο δέρμα και η σφριγηλότητα της επιδερμίδας βρίσκονται από την ίδια όψη του νομίσματος. Ναι, όταν μιλάμε για μια απολύτως υγιή επιδερμίδα, ουσιαστικά αναφερόμαστε και στη λεία και ελαστική όψη. Αυτό οφείλεται στα πολλά φυσικά στοιχεία που υπάρχουν στην επιδερμίδα μας-θρεπτικά συστατικά και μόρια, όπως λιπίδια και υγροσκοπικές ουσίες-, αλλά και στις μοναδικές λειτουργίες που εκτελεί.

Προστατεύουμε το δέρμα με αντηλιακό και αντιοξειδωτικά

Ναι, υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να αναζωογονήσουμε το δέρμα μας και ένας από αυτούς είναι η χρήση του αντηλιακού, αλλά και των αντιοξειδωτικών.

Οι βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία, οι περιβαλλοντικοί ρύποι, το εσωτερικό στρες και η φλεγμονή του δέρματος μπορούν όλα να βλάψουν τον φραγμό του δέρματος μας, να υποβαθμίσουν τις πρωτεΐνες που κάνουν το δέρμα μας σφριγηλό και να εξαντλήσουν τα μόρια που το κρατούν ενυδατωμένο. Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι η βλάβη από την υπεριώδη ακτινοβολία, καθώς αυτή ευθύνεται για περίπου το 80% της πρόωρης γήρασηνσης. Αυτό, φυσικά, το κάνουμε φορώντας αντηλιακό καθημερινά: Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός μας.

skincare συμβουλές

Παράλληλα, είναι πολύ καλό να εντάξουμε στη ρουτίνα μας και αντιοξειδωτικά. Ουσιαστικά, αυτή είναι μια ουσία που μπορεί να αποτρέψει ή να επιβραδύνει τη βλάβη στα κύτταρα που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Καθώς τα αντιοξειδωτικά αλληλεπιδρούν με τις ελεύθερες ρίζες, μειώνουν την εμφάνισή τους στο δέρμα μας. Έτσι, η καθημερινή προσθήκη ενός αντιοξειδωτικού ορού (όπως ένας ορός βιταμίνης C), μακροπρόθεσμα, θα κάνει θαύματα για το δέρμα μας.

Προσθέτουμε στη ρουτίνα μας ένα υψηλής ποιότητας προϊόν υαλουρονικού οξέος για άμεση επιδιόρθωση

Η συνεπής, μακροχρόνια φροντίδα της επιδερμίδας μας είναι πάντα η καλύτερη μέθοδος για ένα λείο και σφριγηλό δέρμα. Ωστόσο, όταν θέλουμε να δούμε δραστικά αποτελέσματα, οι οροί υαλουρονικού οξέος θα ανανεώσουν την επιδερμίδα μας αμέσως.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα αγαπημένο υγροσκοπικό στοιχείο, καθώς μπορεί να προσελκύσει και να συγκρατήσει έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό. Έτσι, τραβώντας προς τα μέσα και κρατώντας αυτή την υγρασία, μπορεί να δώσει στην επιδερμίδα μας αυτό το απαλό  και πιο γεμάτο αποτέλεσμα. Ωστόσο, εδώ δεν μιλάμε για μια μακροπρόθεσμη λύση. Οι οροί HA είναι υπέροχοι, αλλά χαρίζουν μια σημαντική ώθηση όταν του φοράμε.Ύστερα θα χρειαστούν πάλι ξανά εφαρμογή.

Cover photo: Splash.News.com

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT