2 λάθη στην εφαρμογή του foundation που προσθέτουν χρόνια στην επιδερμίδα μας

Όσα πρέπει να αποφύγεις για να κάνεις το μακιγιάζ σύμμαχο λάμψης και φρεσκάδας.

Νίνα Μουσούρη 12 Φεβ. 24
2 λάθη στην εφαρμογή του foundation που προσθέτουν χρόνια στην επιδερμίδα μας

Κι όμως ο τρόπος που θα κάνουμε την εφαρμογή του foundation μας είναι το A και το Ω για να έχουμε ένα ομοιόμορφο beauty look, το οποίο θα αποπνέει φρεσκάδα και θα αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, όπως πρέπει. Διαφορετικά ξέρουμε καλά ότι αν δεν ακολουθήσουμε τα σωστά βήματα και υποκύψουμε σε κάποια συγκεκριμένα λάθη δεν θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και άθελα μας θα κάνουμε την επιδερμίδα μας να δείχνει πιο βαριά και γερασμένη. Ποια είναι, λοιπόν, τα 3 πιο συχνά λάθη που σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγουμε; Κράτα σημειώσεις… Οι συμβουλές είναι απλές!

Χρησιμοποιούμε βαρύ foundation και αρκετή ποσότητα πούδρας

Η χρήση ενός foundation το οποίο είναι αρκετά βαρύ, σε συνδυασμό με αρκετή ποσότητα πούδρας, δημιουργούν ένα μακιγιάζ το οποίο μας κάνει να δείχνουμε μεγαλύτερες. Συγκεκριμένα ένα βαρύ foundation “εγκλωβίζεται” στις λεπτές γραμμές, κάνοντάς τες να φαίνονται πιο έντονες. Ωστόσο και η πούδρα σε περίπτωση που έχουμε ξηρό δέρμα συμβάλει επίσης στο να μας προσθέτει χρόνια, δημιουργώντας το «κέϊκ» εφέ που τονίζει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Το μυστικό σε αυτό είναι να κάνουμε την εφαρμογή της μόνο όπου χρειάζεται, απλώνοντάς την σε ελάχιστή ποσότητα, χρησιμοποιώντας ένα αφράτο πινέλο.

foundation

Launchmetrics / spotlight

Aρκετό primer πριν το foundation

Ιδανικά εφαρμόζουμε το primer, πριν από το foundation, χρησιμοποιώντας ένα υγρό σφουγγάρι και κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις. Ωστόσο το να απλώνουμε αρκετή ποσότητα από το primer μας πριν το foundation δεν δημιουργεί μια καλή βάση αφού δημιουργείται κορεσμός στην επιφάνεια της επιδερμίδας, καθιστώντας την ακατάλληλη για την εφαρμογή του makeup. To σωστό είναι να εφαρμόζουμε λίγο primer σαν ένα διάφανο πέπλο στο δέρμα μας.

Επιλέγουμε ένα foundation που δεν είναι ενυδατικό

Η χρήση ενός foundation που στεγνώνει ακόμη περισσότερο το δέρμα μας, θα τονίσει κάθε λεπτή γραμμή και τη υφή της επιδερμίδας μας. Κάπως έτσι, είναι σημαντικό να αναζητήσουμε ένα foundation με ενυδατικά συστατικά που θρέφουν το δέρμα με την απαραίτητη υγρασία και παρέχοντάς του άψογο φινίρισμα. Επιλέγοντας ένα τέτοιο προϊόν με στοιχεία που βοηθούν στην αποκατάσταση του δέρματος και στη βελτίωση της ελαστικότητας, ανανεώνουμε σημαντικά την όψη της επιδερμίδας μας. Συγκεκριμένα, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι εξαιρετικές για ενυδάτωση και λείανση, η βιταμίνη C είναι ιδανική για ενυδάτωση και λάμψη και η βιταμίνη Ε είναι εξαιρετική για την αποκατάσταση του δέρματος από τα σημάδια της ηλικίας και τις βλάβες από τον ήλιο. Όταν αυτά τα συστατικά, λοιπόν, υπάρχουν σε κάποιο foundation ή primer παρέχουν και το επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από τη φρέσκια και νεανική επιδερμίδα.

Cover Photo:Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT