3 συχνά λάθη στην εφαρμογή του foundation που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουμε αυτό το καλοκαίρι

Όσα δεν πρέπει να ξεχνάμε για να έχουμε ένα απόλυτα φρέσκο beauty look.

Νίνα Μουσούρη 23 Μαΐ. 24
3 συχνά λάθη στην εφαρμογή του foundation που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουμε αυτό το καλοκαίρι

Κι όμως, αν θέλουμε να έχουμε ένα πραγματικά εντυπωσιακό και φρέσκο beauty look το καλοκαίρι, η σωστή εφαρμογή του foundation μας είναι το A και το Ω . Διαφορετικά, αν δεν ακολουθήσουμε τα σωστά βήματα και υποκύψουμε σε κάποια συγκεκριμένα λάθη, δεν θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και άθελα μας θα κάνουμε την επιδερμίδα μας να δείχνει πιο βαριά και εμείς πιο μεγάλες από την πραγματική μας ηλικία. Ποια είναι, λοιπόν, τα πιο συχνά λάθη που σε κάθε περίπτωση και ειδικότερα το καλοκαίρι πρέπει να αποφεύγουμε; Κράτα σημειώσεις…

Εφαρμόζουμε αρκετή ποσότητα από το foundation μας

Η πολλή ποσότητα δεν είναι πάντα καλή. Αυτό, λοιπόν, ισχύει και στην περίπτωση του foundation. Ακόμα και να υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στο πρόσωπο που απαιτούν περισσότερη  κάλυψη, είναι καλύτερο να εστιάσουμε σε εκείνες τις περιοχές, εφαρμόζοντας μόνο όπου χρειάζεται περισσότερο makeup. Για όλο το υπόλοιπο πρόσωπο, απλά μερικές κουκκίδες από το foundation μας αρκούν για να μπλεντάρουμε και να δώσουμε έναν ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα μας.

foundation

Launchmetrics / spotlight

Χρησιμοποιούμε το foundation ως προϊόν μαυρίσματος

Το foundation πρέπει πάντα να μοιάζει με τον τόνο του δέρματός μας. Έτσι, ακόμα και αν τώρα που οδεύουμε προς το καλοκαίρι νιώθουμε την ανάγκη να δώσουμε στο πρόσωπό μας ένα πιο sunkissed εφέ, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό επιλέγοντας ένα πιο σκούρο makeup. Αυτή είναι η δουλειά του bronzer. Κάπως έτσι, λοιπόν, είναι ξεκάθαρο ότι κάθε προϊόν έχει τον σκοπό του και δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε αυτό.

Δεν εστιάζουμε στο σωστό skincare πριν το μακιγιάζ

Η ρουτίνα του μακιγιάζ  θα πρέπει να ξεκινά αφού πρώτα έχουμε ενυδατώσει την επιδερμίδα μας.  Πόσο μάλλον το καλοκαίρι που οι υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και η διαφορά στους εσωτερικούς και εξωτεριούς χώρους εξαιτίας του κλιματισμού, αφυδατώνουν το δέρμα. Αφού, λοιπόν, έχουμε εφαρμόσει τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για την skincare ρουτίνα μας -serum, ενυδατική κρέμα, αντηλιακό σε περίπτωση που είναι μέρα, περιμένουμε κάποια λεπτά- 10 ως 15- για να απορροφηθούν και μετά περνάμε στην εφαρμογή της βάσης.

Cover Photo:Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT