3 σημάδια που δείχνουν ότι τα μαλλιά σου έχουν ανάγκη από άμεση ενυδάτωση μετά τις διακοπές

Μήπως παρατηρείς και εσύ αυτά τα σημάδια μετά τις διακοπές;

Νίνα Μουσούρη 31 Αυγ. 23
3 σημάδια που δείχνουν ότι τα μαλλιά σου έχουν ανάγκη από άμεση ενυδάτωση μετά τις διακοπές

H έντονη ζέστη, η έκθεση στον ήλιο, το αλάτι, το χλώριο, ακόμα και ο αέρας είναι μερικοί από τους παράγοντες που κατά τη διάρκεια του απαιτητικού καλοκαιριού επηρεάζουν τα μαλλιά μας και συμβάλουν στην αφυδάτωσή τους. Πώς μπορούμε να καταλάβουμε, λοιπόν, ότι το hair-look μας εκπέμπει SOS για να του δώσουμε την ενισχυμένη φροντίδα που χρειάζεται; Αρκεί μόνο να παρατηρήσουμε 3 σημάδια. Κράτα σημειώσεις…

Έντονο φριζάρισμα

Αν κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τις διακοπές παρατηρούμε ότι τα μαλλιά μας παρουσιάζουν έντονο φριζάρισμα τότε πιθανότατα αυτό συμβαίνει εξαιτίας της έλλειψης ενυδάτωσης. Γιατί συμβαίνει αυτό; ‘Όταν τα μαλλιά μας δεν είναι ενυδατωμένα, τα λέπια της τρίχας που βρίσκονται στο εξωτερικό στρώμα κάθε τρίχας ανασηκώνονται και έτσι υγρασία διεισδύει στη τρίχα με αποτέλεσμα να ερχόμαστε αντιμέτωπες με ατίθασα μαλλιά που φριζάρουν. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς, λοιπόν, είναι να επενδύσουμε σε μια αποτελεσματική και super ενυδατική ρουτίνα περιποίησης για τα μαλλιά μας, επενδύοντας σε condition και μάσκες που θα “κλειδώσουν” την ενυδάτωση στο hair-look μας.

Θαμπά μαλλιά χωρίς λάμψη

Αν παρατηρούμε ότι τα μαλλιά μας είναι ξηρά στην αφή και μοιάζουν θαμπά, δίχως λάμψη, είναι βέβαιο ότι έχουν ανάγκη από άμεση ενυδάτωση. Ναι, αυτά είναι, δίχως καμία αμφιβολία, 3 από τα πιο σημαντικά σημάδια για να κινητοποιηθούμε. Πώς θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε τα μαλλιά μας, όταν εμφανίζουν αυτά τα σημάδια; Για να δώσουμε ξανά στα μαλλιά μας την απαλή υφή και τη λάμψη τους, στρεφόμαστε σε haircare προϊόντα τα οποία είναι πλούσια σε ενυδατικά συστατικά όπως λάδι argan, έλαιο καρύδας ή αλόη βέρα. Δεν ξεχνάμε επίσης να κάνουμε μάσκα μια φορά την εβδομάδα.

Beauty Note: Μπορούμε να επιλέξουμε ένα super ενυδατικό φυσικό έλαιο από καρύδα, αβοκάντο ή ελαιόλαδο, να ανακατέψουμε μερικές κουταλιές με ένα dry conditioner και να αφήνουμε το μείγμα να δράσει όλη τη νύχτα. Το πρωί αφού ξεπλύνουμε τα μαλλιά μας θα είναι εμφανώς πιο απαλά και ενυδατωμένα.

Έλλειψη κίνησης και ελαστικότητας

Όταν τα μαλλιά μας δεν έχουν ελαστικότητα και σπάνε αυτό σημαίνει ότι είναι αφυδατωμένα. Ωστόσο και σε αυτή τη περίπτωση δεν χρειάζεται ανησυχία. Επενδύοντας σε προϊόντα μαλλιών που ενυδατώνουν και αναδομούν τη τρίχα μπορούμε να δώσουμε ξανά στα μαλλιά μας τη κίνηση και την ελαστικότητά τους.

Cover photo:Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT