Μαύροι κύκλοι: Οι 4 πιο συχνοί λόγοι που συνεχίζουν να υπάρχουν στο πρόσωπό σου

Έρχεσαι και εσύ αντιμέτωπη με τους μαύρος κύκλους; Αυτοί είναι οι πιο συχνοί λόγοι που αν τους καταπολεμήσεις θα δεις αισθητή διαφορά.

Elle 15 Οκτ. 21
Μαύροι κύκλοι: Οι 4 πιο συχνοί λόγοι που συνεχίζουν να υπάρχουν στο πρόσωπό σου
Cover phoro:@brunabear

Ας είμαστε ειλικρινείς: Το να έχουμε κοιμηθεί τις απαραίτητες ώρες και όταν ξυπνάμε να αντικρίζουμε μαύρους κύκλους δεν είναι ιδανικό για καμία μας. Ωστόσο, αυτή είναι μια πραγματικότητα με την όποια ερχόμαστε αντιμέτωπες πολλές από εμάς.

Κάπως έτσι, λοιπόν, προκύπτει και το ερώτημα για το ποιες είναι οι αιτίες που οφείλονται για τους ανεπιθύμητους μαύρους κύκλους. Και επειδή είναι σημαντικό το να δοθούν οι απαντήσεις για να καταλάβουμε ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό και να βρούμε την ρίζα του προβλήματος για να ακολουθήσουμε την κατάλληλη θεραπεία, εμείς κάναμε την έρευνά μας και ανακαλύψαμε τους τέσσερις πιο συχνούς λόγους.

Η αφυδατωμένη επιδερμίδα

Το νερό αποτελεί περίπου το 60% του ανθρώπινου σώματος. Όταν είμαστε αφυδατωμένες οι ιστοί του σώματός μας αρχίζουν να συρρικνώνονται, συμπεριλαμβανομένου και αυτών του δέρματός και του λεπτού ιστού κάτω από τα μάτια. Kάπως έτσι, πριν προχωρήσουμε σε κάποια καλλυντική θεραπεία, ίσως θα πρέπει να επανεκτιμήσουμε την κατανάλωση νερού. Εναλλακτικά, στην περίπτωση που πίνουμε άφθονο νερό, ίσως να φταίνε τα άλλα ποτά, τα οποία καταναλώνουμε. Η καφεΐνη, το αλκοόλ για παράδειγμα μπορεί να οδηγήσουν σε αφυδάτωση και απαιτούν ακόμη περισσότερη κατανάλωση νερού.

Εποχιακές αλλεργίες

Κι όμως οι αλλεργίες μπορούν να προκαλέσουν τους ανεπιθύμητους μαύρους κύκλους. Για παράδειγμα η φλεγμονή από την αλλεργική επιπεφυκίτιδα (αλλεργίες που επηρεάζουν τα μάτια), μαζί με τη συχνή τριβή της περιοχής των ματιών, μπορεί να οδηγήσει σε σπασμένα αιμοφόρα αγγεία και μώλωπες και καθώς ο μώλωπας επουλώνεται, η χρωματισμένη αιμοσιδερίνη (ένα συστατικό της αιμοσφαιρίνης) αφήνεται πίσω, η οποία προκαλεί σκούρα σημάδια κάτω από τα μάτια. Επιπλέον, όταν έχουμε αλλεργική ρινίτιδα, δεν γίνεται σωστή οξυγόνωση και αυτή είναι ακόμα μια αιτία που προκαλεί τους μαύρους κύκλους.

Το DNA

Οι μαύροι κύκλοι μπορεί να προέρχονται από το DNΑ μας. Αυτή η αιτία είναι και πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσουμε προϊόντα για να καλύψουμε την εμφάνιση των μαύρων κύκλων, όπως κρέμες ματιών που περιλαμβάνουν καφεΐνη, ρετινόλη, φύκια, υαλουρονικό οξύ και πολλά άλλα.

Η κατάσταση της υγείας

Μια ακόμα πιθανή αιτία των μαύρων κύκλων είναι η κατάσταση υγείας. Υπάρχουν περιπτώσεις όπως αναιμία, σύνδρομα δυσαπορρόφησης, κακή διατροφή, ανεπάρκια βιταμινών, υποθυρεοειδισμός, αλλά και ορισμένα μεταβολικά σύνδρομα που μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Εάν, ακόμα και μετά την θεραπεία, οι μαύροι κύκλοι επιμένουν, είναι πάντα καλή ιδέα να κάνουμε περαιτέρω εξετάσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT