4 συχνά λάθη που κάνουμε στο μανικιούρ μας

Μήπως υποκύπτεις και εσύ σε αυτά τα λάθη;

Νίνα Μουσούρη 07 Μαΐ. 24
4 συχνά λάθη που κάνουμε στο μανικιούρ μας

Το μανικιούρ είναι ένα ατελείωτο ταξίδι δημιουργίας. Ναι, με μια απλή πινελιά και επιλέγοντας ένα super stylish nail trend, μπορούμε να απογειώσουμε στο λεπτό τη διάθεσή μας και να χαρίσουμε extra πόντους στην εμφάνισή μας.

Αν είσαι και εσύ γνήσιο beauty addict girl, όπως και εμείς, σίγουρα ταυτίζεσαι απόλυτα μαζί μας. Κάπως έτσι, λοιπόν, επειδή θέλουμε πάντα το μανικιούρ μας να είναι άψογο, υπάρχουν κάποια λάθη που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουμε γιατί, όπως όλα δείχνουν  οι περισσότερες από εμάς υποκύπτουμε σε αυτά.

1o λάθος

Αν όχι όλες, τότε σίγουρα οι περισσότερες από εμάς, όταν θέλουμε να ξεβάψουμε τα νύχια μας, αυτό που κάνουμε είναι να μουσκεύουμε ένα βαμβάκι με ασετόν και να αφαιρούμε το χρώμα πολύ γρήγορα. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να κάνουμε κανονικά είναι, όταν βρέξουμε το βαμβάκι να το τοποθετήσουμε στα νύχια μας σαν κομπρέσα και να το αφήνουμε για 5 έως 10 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια αφαιρούμε το βερνίκι πιέζοντας προς την άκρη του νυχιού.

2ο λάθος

Πολλές φορές το λάθος που κάνουμε, αρκετές από εμάς, είναι να επιλέγουμε λίμες με πολύ σκληρή επιφάνεια. Αυτό μπορεί να τραυματίσει τα νύχια μας. Κάπως έτσι, επιλέγουμε μια απαλή λίμα.

μανικιούρ

3ο λάθος

Ξεχνάμε πολλές φορές να εφαρμόσουμε μια θρεπτική βάση, πριν περάσουμε στην εφαρμογή του χρώματος. Αυτό είναι ένα βήμα απαραίτητο για να αποτρέψουμε το ανεπιθύμητο κιτρίνισμα στα νύχια. Αν δεν θέλουμε να ακολουθούμε πολλά steps για το μανικιούρ μας, είναι καλύτερα να παραλείψουμε το top coat, παρά τη βάση που προστατεύει τα νύχια μας.

4ο λάθος

Είναι λάθος να αφήνουμε τα βερνίκια μας, σε ένα πολύ ζεστό χώρο (πάνω από 25°C), καθώς το χρώμα και η ποιότητά τους αλλοιώνεται σημαντικά. Ναι, αν έχεις παρατηρήσει σε κάποιο βερνίκι νυχιών φυσαλίδες, αυτή μπορεί να είναι η αιτία. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, λοιπόν είναι να τα φυλάμε σε ένα ντουλάπι που δεν θα υπάρχει ζεστή.

Cover photo:©Launchmetrics/spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT