4 βήματα για να επαναφέρεις τα ταλαιπωρημένα σου μαλλιά μετά τις διακοπές

Με τέσσερα steps θα δώσεις στα μαλλιά σου νέα ώθηση.

Elle 06 Σεπ. 22
4 βήματα για να επαναφέρεις τα ταλαιπωρημένα σου μαλλιά μετά τις διακοπές

Καθαρίζουμε τις άκρες

Όταν σας προτείνουμε να κόψετε τις μύτες, αναφερόμαστε στα τέσσερα ή πέντε εκατοστά που ευαισθητοποιούνται από τις επιθέσεις του καλοκαιριού. Πρόκειται για ένα step που ακολουθούμε χωρίς δισταγμό αν θέλουμε να δώσουμε μια νέα ώθηση στα ταλαιπωρημένα μας μαλλιά.

Χρόνος ανάμεσα στα λουσίματα

Σε αντίθεση με όσα φαντάζεστε το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών μας (ακόμα και με πολύ καλά σαμπουάν και conditioners) είναι μια συνήθεια που πρέπει να απαλλαγoύμε από αυτή αν θέλουμε να αποκτήσουμε ξανά όμορφα μαλλιά με υγιή όψη. Γιατί; Το λούσιμο απογυμνώνει τα μαλλιά και τα ευαισθητοποιεί ακόμη περισσότερο από ό,τι ήταν ήδη. Κάπως έτσι για να καταφέρουμε να μειώσουμε τις ημέρες λουσίματος, αποφεύγουμε να αγγίζουμε συνεχώς τα μαλλιά μας και υιοθετούμε χτενίσματα για να καμουφλάρουμε το λιπαρό hair-look μας ή χρησιμοποιούμε ξηρό σαμπουάν.

Αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώσουν φυσικά

Γνωρίζουμε ότι το πιστολάκι είναι δεν ο καλύτερος φίλος των μαλλιών μας γιατί τα κάνει πιο ευαίσθητα. Γιατί; Η θερμότητα μπορεί να βοηθάει στο να στεγνώσουμε τα μαλλιά μας σε χρόνο dt,όμως είναι υπεύθυνη για τη φθορά του hair-look μας. Έτσι, λοιπόν, εφόσον το επιτρέπει το κλίμα, αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώσουν φυσικά και αποφεύγουμε για κάποιο καιρό τη συχνή χρήση των εργαλείων που εκπέμπουν θερμότητα.

Υιοθετούμε καλές συνήθειες για την περιποίηση των μαλλιών μας

Για να αποκτήσουν τα μαλλιά μας γρήγορα τη χαμένη λάμψη τους, είναι πολύ σημαντικό να ποντάρουμε στα σωστά προϊόντα. Αποφεύγουμε, λοιπόν, τα πολλά υποσχόμενα σαμπουάν γεμάτα θειικά άλατα, parabens και σιλικόνη και επιλέγουμε στενευμένη φροντίδα. Είτε πρόκειται για μάσκες, είτε για λάδια είτε για conditioners, το πιο σημαντικό είναι να επικεντρωθούμε σε επανορθωτικές θεραπείες.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT