4 “ύπουλες” συνήθειες που προκαλούν πρόωρη γήρανση στο δέρμα

Μερικά από τα πιο συχνά skincare λάθη που κάνουμε οι περισσότερες από εμάς.

Νίνα Μουσούρη 20 Ιουν. 24
4 “ύπουλες” συνήθειες που προκαλούν πρόωρη γήρανση στο δέρμα

Μια αψεγάδιαστη επιδερμίδα που εκπέμπει λάμψη και ζωντάνια, θα αποτελεί πάντα στόχος για όλες μας. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που μένουμε πιστές στην καθημερινή beauty ρουτίνα μας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά μικρά λάθη, που ενώ φαίνονται ασήμαντα, στην πραγματικότητα, όταν υποκύπτουμε άθελά μας σε αυτά, συμβάλουμε στην πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας μας. Ποια είναι; Κράτα σημειώσεις…

Δεν ανανεώνουμε μέσα στην ημέρα το αντηλιακό μας

Ξέρουμε ότι η καθημερινή εφαρμογή του αντηλιακού μας- ανεξαρτήτως εποχής-είναι το πρώτο βήμα για να διατηρήσουμε νεανική την επιδερμίδα μας. Αν όμως, δεν κάνουμε, ανανέωση του αντηλιακού μέσα στην ημέρα τότε ο στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο πολλά αγαπημένα μας beauty brands έχουν δημιουργήσει έξυπνες φόρμουλες, όπως αντηλιακά σε σκόνη, προκειμένου να μπορούμε να κάνουμε την ανανέωση εύκολα και γρήγορα, ακόμα και πάνω από το μακιγιάζ μας.

Κάναμε περισσότερο ή λιγότερο απ ‘όσο χρειάζεται απολέπιση

 Η απολέπιση είναι σημαντική  για να απομακρύνουμε από  την επιδερμίδα μας τα νεκρά κύτταρα που την κάνουν να φαίνεται θαμπή. Ωστόσο, αν κάνουμε με περισσότερη συχνότητα απ’ όσο χρειάζεται τότε μπορεί να αφαιρέσουμε από το δέρμα μας τα φυσικά του έλαια και να προκληθούν κοκκινίλες και ερεθισμός. Κάπως έτσι, λοιπόν, ιδανικά επιδιώκουμε να κάνουμε απολέπιση με ένα απαλό χημικό απολεπιστικό όχι περισσότερες τρεις φορές την εβδομάδα.

Κοιμόμαστε στο πλάι 

Ο περισσότερος κόσμος έχει ως συνήθεια το να κοιμάται στο πλάι, γεγονός που οδηγεί σε γραμμές στην επιδερμίδα ξαιτίας της τριβής που προκαλείται μεταξύ του προσώπου. Έτσι, το καλύτερο για το δέρμα μας είναι το να κοιμόμαστε ανάσκελα , αλλά και να το να επιλέγουμε σατέν μαξιλαροθήκες που είναι πιο απαλές.

Αλλάζουμε προϊόντα περιποίησης πολύ συχνά

Η συχνή εναλλαγή των προϊόντων δεν είναι καλή, καθώς δεν δίνουμε στα στοιχεία των απαραίτητο χρόνο για να δράσουν. Το σωστό είναι να κρατάμε σταθερά ένα προϊόν για μερικούς μήνες προκειμένου να έχουμε μια καλή αίσθηση για το τί μπορεί να κάνει.

Cover Photo: ©Launchmetrics/spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT