5 λάθη που πρέπει να κρατήσουμε μακριά από την hair routine μας όταν πάμε στη θάλασσα

Ανεμελιά, βουτιές και θάλασσα συντροφεύουν τα καλοκαίρια μας. Ωστόσο αν θέλουμε το beauty look μας να μένει άθικτο κάθε σεζόν, πρέπει να ακολουθούμε και κάποια συγκεκριμένα tips ακόμα και στ hair routine.

Elle 29 Ιουν. 21
5 λάθη που πρέπει να κρατήσουμε μακριά από την hair routine μας όταν πάμε στη θάλασσα
Cover photo:@hannaschonberg

Το καλοκαίρι είναι σίγουρα η εποχή που τα μαλλιά μας «υποφέρουν» περισσότερο. Το χλώριο της πισίνας, το αλάτι από τη θάλασσα, η άμμος στην παραλία, οι ακτίνες του ήλιου…Και, όμως, όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν την ποιότητα των μαλλιών μας. Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, οι διακοπές είναι υπέροχες, αλλά πρέπει να είμαστε πολύ σχολαστικές όσον αφορά την hair care routine μας

Κάπως έτσι εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στα μαλλιά μας όταν βρισκόμαστε στην παραλία ή στην πισίνα και είναι βέβαιο πως αν τα αποφύγουμε θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας σε άψογη κατάσταση.

Ξεχνάμε την προστασία των μαλλιών μας

Όπως και το δέρμα μας, έτσι και τα μαλλιά μας πρέπει να προστατεύονται το ίδιο. Για να γίνει αυτό, υπάρχουν πολλά hair care προϊόντα. Αυτά δρουν απευθείας κατά των ακτίνων UV, του χλωρίου και του αλατιού και είναι ιδανικά για όλους τους τύπους μαλλιών. Επιπλέον καλό είναι να προστατεύουμε τα μαλλιά μας, φορώντας καπέλα και μπαντάνες.

Βούρτσισμα των βρεγμένων μαλλιών

Είναι γεγονός ότι τα μαλλιά μας μπλέκονται στο νερό , κάπως έτσι το πρώτο πράγμα που κάνουμε όλες σε αυτή τη περίπτωση είναι να τα ξεμπερδέψουμε με μια χτένα. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι καλό θα ήταν να περιμένουμε λίγο να στεγνώσουν και στην συνέχεια να επιλέξουμε να τα χτενίσουμε με μια φαρδιά οδοντωτή χτένα. Η χρήση ενός conditioner σε spray θα διευκολύνει το ξέμπλεγμα των μαλλιών μας.

hair routine

Photo credit:@matildadjerf

Αφήνουμε στα μαλλιά μας πολλή ώρα το αλάτι ή το χλώριο

Είναι σημαντικό να ξεπλένουμε τα μαλλιά μας μετά από κάθε μπάνιο. Για να αφαιρέσουμε το αλάτι από τη θάλασσα ή το χλώριο από την πισίνα, ενεργούμε αμέσως χωρίς να χάσουμε χρόνο. Εάν δεν υπάρχουν ντους στην παραλία, οι κομμωτές συνήθως συνιστούν να έχουμε πάντα μαζί μας ένα μπουκάλι νερό για να ξεπλύνουμε τα μαλλιά μας.

Δεν διαλέγουμε τα σωστά προϊόντα περιποίησης για τα μαλλιά μας

Τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι η ώρα να εφαρμόσουμε εξαιρετικά θρεπτικά σαμπουάν και conditioners. Εάν το υπόλοιπο του έτους συνήθως ολοκληρώνουμε τη ρουτίνα των μαλλιών μας με μια μάσκα τώρα πρέπει να μείνετε πιστές σε αυτή περισσότερο από ποτέ. Μάλιστα, υπάρχει και ένα tip που μπορούμε να εφαρμόσουμε. Ποιο είναι αυτό; Απλώνουμε τη μάσκα σε στεγνά μαλλιά πριν το λούσιμο και αφήνουμε για περίπου 10 έως 15 λεπτά. Αυτό θα επιτρέψει στα μαλλιά μας να απορροφήσουν καλύτερα τα δραστικά συστατικά της θεραπείας.

Δεν δίνουμε στα βαμμένα μας μαλλιά την δέουσα προσοχή

Τα βαμμένα μαλλιά – ειδικά τα ξανθά μαλλιά – είναι αναμφίβολα τα πιο εύθραυστα το καλοκαίρι. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να λάβουμε επιπλέον προφύλαξη, αν ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία, για να προστατεύσουμε τα βαμμένα μας μαλλιά από τον ήλιο. Πρέπει να επιλέξουμε μια στενευμένη hair care ρουτίνα όπως, για παράδειγμα, ένα σαμπουάν, ένα condtioner και μια μάσκα που θα τονώνει τα βαμμένα μαλλιά. Αυτά θα αποτρέψουν την οξείδωση του χρώματος και την εμφάνιση ανεπιθύμητων αποχρώσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT