8 τροφές που έχουν προληπτικές ιδιότητες κατά των ρυτίδων

Ντομάτα, αβοκάντο...κι ακόμα 6 συστατικά που θα σε σώσουν!

Elle 29 Δεκ. 19
8 τροφές που έχουν προληπτικές ιδιότητες κατά των ρυτίδων

Ντομάτες

Το γνώριζες πως οι ντομάτες περιέχουν φυσικό δείκτη αντηλιακής προστασίας; Το λυκοπένιο στις ντομάτες συμβάλει στην πρόληψη των βλαβών από τις ακτίνες UVA και UVB. Παρότι φυσικά πρέπει να προσθέσεις αντηλιακό, μόλις δύο ντομάτες σου προσφέρουν δείκτη προστασίας 5, που σημαίνει ότι έχεις 50 λεπτά έκθεσης στον ήλιο πριν καείς εάν το δέρμα σου συνήθως καίγεται στα 10. Απόλαυσε μια ωραία χωριάτικη σαλάτα το μεσημέρι!

Βιταμίνη C and E

Η βιταμίνη C είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή του κολλαγόνου και ενισχύει την ικανότητα ανάπλασης της επιδερμίδας. Δοκίμασε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C όπως πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μπρόκολο, πιπεριές, φράουλες, πορτοκάλια και παπάγια. «Δοκίμασε παπάγια ως απογευματινό σνακ μαζί με λίγο χυμό λεμονιού ή λάιμ!» προτείνει η James. Η παπάγια περιέχει επίσης άφθονη βιταμίνη Ε, άλλο ένα πολύ σημαντικό συστατικό για την καταπολέμηση των ρυτίδων, καθώς προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος από τις ακτίνες UV και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες που προκαλούν τις καταστροφικές για το δέρμα ελεύθερες ρίζες. Δοκίμασε να προσθέτεις ελαιόλαδο, 100% αλεύρι ολικής αλέσεως, kale, αμύγδαλα και ακτινίδιο στη διατροφή σου για να πάρεις όλα αυτά τα οφέλη.

Βρες ακόμα 6 αντιρυτιδικές τροφές στο Shape.gr.
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT