Αυτό είναι το στοιχείο που πρέπει να αναζητάς στα αρώματα για να μυρίζεις πάντοτε φρεσκάδα

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στην ακαταμάχητη αίσθηση φρεσκάδας και καθαριώτητας;

Elle 24 Οκτ. 23
Αυτό είναι το στοιχείο που πρέπει να αναζητάς στα αρώματα για να μυρίζεις πάντοτε φρεσκάδα

Μιλάμε συχνά για αρώματα φρεσκάδας και τι αρώματα πρέπει να έχει κανείς στο μπουντουάρ του για μια μυρωδιά και αίσθηση καθαριότητας όλη μέρα. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ όμως ποιο ακριβώς στοιχείο στη σύνθεση ενός αρώματος είναι αυτό που χαρίζει αυτή τη φρεσκάδα;

Το βασικό συστατικό είναι ο μόσχος ή αλλιώς το white musk, που βρίσκεται σε όλα τα αρώματα που μυρίζουν καθαριότητα, συνήθως ως νότα βάσης. Μάλιστα, η ιστορία αυτού του συστατικού είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, αφού συνδέεται με το ζωικό βασίλειο αλλά και τη γενικότερη ιδέα που επικρατεί σχετικά με τα αρώματα και την (αρκετά γενική) θεώρηση ότι ερωτευόμαστε κάποιον με βάση τη μυρωδιά του.

The story

Αναλυτικότερα, ο μόσχος αποτελεί μια σπάνια, πολύτιμη και πολύ ακριβή ουσία που παράγουν τα αρσενικά ελάφια από τους ουραίους αδένες τους, με στόχο να πρεσελκύσουν τα θηλυκά κατά την περίοδο της αναπαραγωγής. Μέχρι και το 1979, οι αρωματοποιοί έπαιρναν αυτή την ουσία για να παρασκευάσουν αρώματα με μόσχο, σκοτώνοντας όμως τα ελάφια, γεγονός που ευτυχώς σταμάτησε να συμβαίνει. Από το 1979 και μετά, οι αρωματοποιοί παρασκευάζουν στο εργαστήριο το white musk, που είναι συνθετικό – έχοντας μια ποικιλία 300 διαφορετικών musks, που μπορούν να αναμειγνύουν με άλλα συστατικά για να δημιουργούν, για παράδειγμα, το πουδρένιο ή το αισθησιακό musk.

Διάβασε τη συνέχεια στο MissBloom.gr

Cover Photo: Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: