Αυτό που θέλει το δέρμα σε κάθε ηλικία

Τι αλλαγές συμβαίνουν στην επιδερμίδα στα 20, τα 30, τα 40; Αυτές είναι οι στοχευμένες θεραπείες για κάθε δεκαετία.

Elle 31 Ιαν. 18
Αυτό που θέλει το δέρμα σε κάθε ηλικία

Η εικόνα του δέρματός μας δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την ηλικία. Η φροντίδα που του προσφέρουμε, το αν καπνίζουμε ή όχι, το αν το προστατεύουμε από τον ήλιο και αν κοιμόμαστε επαρκώς είναι παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή του. Ο τρόπος ζωής μας συνδυαστικά με θεραπείες αισθητικής ιατρικής επιβραδύνουν τη γήρανση, αλλά ορισμένα σημάδια τείνουν να εμφανίζονται σε συγκεκριμένες δεκαετίες της ζωής μας. Ακολουθούν οι μέθοδοι που προτείνουν οι γιατροί ανά δεκαετία, ώστε να μεγαλώσουμε όμορφα.

Στα 20+
Σε αυτή την ηλικία ξεκινάμε να απολαμβάνουμε, ή έστω έτσι νομίζουμε, τη ζωή: αλκοόλ, ξενύχτια, πρόχειρο φαγητό, γλυκά, κάπνισμα, έκθεση στον ήλιο, πάρτι και σολάριουμ είναι απολαύσεις που μπαίνουν στο πρόγραμμα πολλών εικοσάρηδων. Τι προτείνουν οι δερματολόγοι: αντιηλιακή προστασία με εφαρμογή αντιηλιακού, μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ, αποχή από το κάπνισμα. Οι πιο δημοφιλείς διαδικασίες για το δέρμα σε αυτή την ηλικία είναι η μικροδερμοαπόξεση, η αποτρίχωση με λέιζερ, και από τις χειρουργικές η ρινοπλαστική και η αυξητική μαστού. Ορισμένοι ειδικοί δεν λένει όχι και στο μπότοξ για τις ρυτίδες.

Στα 30+
Σε αυτή την ηλικία αρχίζει να μειώνεται περισσότερο η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και οι πρώτες ρυτίδες γίνονται αρκετά ορατές. Οι περισσότερες γυναίκες δοκιμάζουν ενέσιμες θεραπείες όπως δερματικά εμφυτεύματα (fillers) και μπότοξ και από τις χειρουργικές λιποαναρρόφηση για το τοπικό πάχος.

Στα 40+
Στα 40 και τα 50 το πρόσωπο χάνει τον όγκο του, τα ζυγωματικά γίνονται πιο στεγνά, οι γραμμές πιο βαθιές. Τα νήματα προσώπου και χειρουργικές επεμβάσεις όπως αυξητική και ανορθωτική μαστού, βλεφαροπλαστική και φυσικά ενέσιμα έχουν την τιμητική τους.
 
Στα 60+
Τα σημάδια γήρανσης είναι πλέον πιο ορατά. Σε αυτή την ηλικία μεγαλύτερη θέση έχουν οι χειρουργικές επεμβάσεις όπως το face lift, το λίφτινγκ λαιμού, η λιπομεταφορά. Ακόμα έχει μεγάλη ζήτηση η βλεφαροπλαστική, ενώ τα ενέσιμα δεν λείπουν από καμιά ηλικία.

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT