Τι να προσέξω στην αποτρίχωση;

Η απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα με λέιζερ είναι μια θεραπεία που παραμένει δημοφιλής όλο το χρόνο, υπάρχουν όμως επιπλοκές που πρέπει να προσέξεις.

Elle 11 Νοε. 19
Τι να προσέξω στην αποτρίχωση;

Όπως αναφέρει η δερματολόγος Ευγενία Δρεκόλια, αν και η αποτρίχωση με λέιζερ είναι μη επεμβατική, ενδέχεται να παρουσιαστούν επιπλοκές. Η ίδια παρουσίασε το πώς τις διαχειρίζεται ο γιατρός στο συνέδριο «Δερματικές Παθήσεις» που έγινε τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα. Η Δρ Δρεκόλια επισημαίνει: «Οι αναμενόμενες αντιδράσεις μετά το λέιζερ αποτρίχωση είναι ο πόνος, το οίδημα γύρω από τους θύλακες της τρίχας και το ερύθημα και όλα υποχωρούν σε λίγες ώρες. Υπάρχουν όμως και ανεπιθύμητες ενέργειες πιο σοβαρές όπως το θερμικό έγκαυμα που υποχωρεί σε 10-15 μέρες, ο αποχρωματισμός του δέρματος και η πανάδα (υπερμελάγχρωση), οι ουλές και πιο σπάνια η παράδοξη υπερτρίχωση. Η τελευταία αφορά κυρίως γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Σε αυτές τα βλαστοκύτταρα στους θύλακες της τρίχας που παράγουν χνούδι ενεργοποιούνται και η τριχοφυΐα εξαπλώνεται σε γειτονικές περιοχές. Η παράδοξη υπερτρίχωση παρατηρείται σε πιγούνι, λαιμό και χέρια και μπορεί να περιοριστεί με εφαρμογή πάγου στην περιοχή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. Όταν βλέπουμε τριχοφυΐα στο πρόσωπο συνδυαστικά με ακμή καλό είναι να προτείνουμε έλεγχο από ενδοκρινολόγο. Επίσης προσωπικά δεν καθορίζω αριθμό συνεδριών στο πιγούνι γιατί η μέθοδος μπορεί να τραβήξει βάθος χρόνου».
Τα SOS της ειδικού: Να είστε προσεκτικοί με τις συσκευές αποτρίχωσης στο σπίτι φορώντας πάντα μεταλλικά γυαλιά, καθώς έχουν παρατηρηθεί ατυχήματα στα μάτια. Στο ιατρείο να διεκδικείτε ο χώρος να αερίζεται καλά γιατί οι ενώσεις που δημιουργούνται από την καύση της τριχοφυΐας είναι τοξικές. Τέλος, όπως παρατηρεί η δερματολόγος, μελέτες δείχνουν ότι στα χέρια γιατρών η αποτρίχωση με λέιζερ έχει μόλις 0,24% ποσοστά επιπλοκών. Info: drseminapapanikolaou.com

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT