Ακμή ή σπυράκια στην πλάτη: Αυτό το skincare προϊόν θα τα “εξαφανίσει”

Δες άμεσα αποτέλεσμα και πες " αντίο" στην ακμή.

Elle 18 Ιουν. 24
Ακμή ή σπυράκια στην πλάτη: Αυτό το skincare προϊόν θα τα “εξαφανίσει”

Μπορεί να μην αναφέρεται το ίδιο συχνά, όμως η ακμή ή τα μικρά σπυράκια στην πλάτη είναι ένα κοινό φαινόμενο που απασχολεί ολοένα και περισσότερους ενήλικες τελευταία. Εκτός του ότι τα σπυράκια στο σώμα γενικά είναι εξίσου ενοχλητικά με αυτά στο πρόσωπο, μπορεί να σε ταλαιπωρήσουν αρκετά γιατί συνήθως επιμένουν για αρκετό καιρό – ακόμα και χρόνια.

Γενικά, η ακμή και τα σπυράκια στην πλάτη απαιτούν πολύ συγκεκριμένη μεταχείριση μιας και το δέρμα στην περιοχή είναι πολύ πιο ανθεκτικό, άρα απαιτεί εξειδικευμένα προϊόντα για να δεις αποτέλεσμα.

Ευτυχώς, υπάρχει λύση ακόμα και για τις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να ζητήσεις βοήθεια από τον δερματολόγο σου, ιδίως αν παρατηρείς ότι το πρόβλημα επιμένει. Υπάρχουν ωστόσο μερικά βήματα που μπορεί να σε βοηθήσουν, πριν καταφύγεις στη γνώμη του ειδικού.

Αρχικά, θεωρούμε δεδομένο ότι ακολουθείς τους κανόνες υγιεινής, ιδίως αν πηγαίνεις γυμναστήριο ή ιδρώνεις συχνά. Υπάρχει ωστόσο ένα προϊόν που κάνει πραγματικά θαύματα: οι λοσιόν ή τα toners που περιέχουν οξέα.

Πιο συγκεκριμένα, προτίμησε κάποιο προϊόν που να περιέχει σαλικυλικό οξύ, ένα από τα πιο σημαντικά AHAs που βοηθά σημαντικά στην εξαφάνιση της ακμής, μιας και προκαλεί απολέπιση και άρα απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και ρύπων που συσσωρεύονται στην επιδερμίδα.

Διάβασε περισσότερα στο MissBloom.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT