Πώς θα καταλάβεις αν το περσινό σου αντηλιακό μπορεί να χρησιμοποιηθεί τώρα;

Όπως όλα τα προϊόντα ομορφιάς, έτσι και το αντηλιακό έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής. Δείτε πώς γίνεται να μάθετε αν μπορείτε ακόμα να το χρησιμοποιήσετε.

Elle 31 Μαρ. 22
Πώς θα καταλάβεις αν το περσινό σου αντηλιακό μπορεί να χρησιμοποιηθεί τώρα;
Cover photo:@devwindsor

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει και θα φτάσει πιο γρήγορα απ’ όσο περιμένουμε μια είναι η ερώτηση που έχουμε στο μυαλό μας: Μπορούμε να εφαρμόσουμε το αντηλιακό μας από πέρυσι; Όπως τα περισσότερα καλλυντικά, έτσι και το αντηλιακό έχει ημερομηνία λήξης που πρέπει να τηρούμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Γιατί; Μόλις παρέλθει η προθεσμία χρήσης, ο παράγοντας προστασίας του αντηλιακού πέφτει αρκετά και το δέρμα δεν προστατεύεται πλέον από τις ακτίνες UV. Έτσι είσαι εκτεθειμένη στους κινδύνους που εγκυμονεί η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Ωστόσο σε αυτό το σημείο θέλουμε να κάνουμε μια μικρή παρένθεση για να τονίσουμε ότι το αντηλιακό μας είναι ένα προϊόν που πρέπει να έχει θέση στη ρουτίνα μας όλο το χρόνο.

αντηλιακό

Πως θα αναγνωρίσουμε την ημερομηνία λήξης του αντιηλιακού μας;

Στο πίσω μέρος των αντηλιακών, υπάρχει ένα λογότυπο ενός μικρού ανοιχτού βάζου με έναν αριθμό και ένα γράμμα μέσα που υποδεικνύει τη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Εάν γράφει “12M”, μπορεί να διατηρηθεί έως και 12 μήνες μετά το άνοιγμα. Ενώ τα περισσότερα αντηλιακά προϊόντα διατηρούνται για ένα χρόνο, ορισμένα έχουν διάρκεια ζωής μόνο έξι ή οκτώ μήνες. Επομένως, είναι σημαντικό να ελέγχετε την ημερομηνία σε κάθε προϊόν.

Extra σημείωση: Η διάρκεια ζωής των προϊόντων ισχύει μόνο εάν φυλάσσονται σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος. Επιπλέον ένα tip για να γνωρίζετε ακριβώς την ημέρα που ανοίξατε το αντηλιακό σας  είναι να γράψτε την ημερομηνία με έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Έτσι θα γνωρίζετε ακριβώς πότε έχετε ανοίξει το προϊόν και πότε είναι ώρα να το πετάξετε και δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΕΜΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: