Αυτό το άρωμα εξερευνά τα συναισθήματα εδώ και 10 χρόνια

Το μοντέλο Amelia Gray γίνεται η μούσα που αποτυπώνει τα 10 χρόνια εσωτερικής δύναμης του Mojave Ghost από Byredo.

Elle 03 Μαρ. 24
Αυτό το άρωμα εξερευνά τα συναισθήματα εδώ και 10 χρόνια

Ως μέρος της συνεχιζόμενης ρετροσπεκτίβας για τα πιο αγαπημένα αρώματα της Byredo, ο Founder & Creative Director Ben Gorham επιστρέφει στη δύναμη και την ανθεκτικότητα του Mojave Ghost που κλείνει 10 χρόνια από την κυκλοφορία του.

Το απαράμιλλο πνεύμα του αρώματος, το οποίο λανσαρίστηκε το 2014, θα εορταστεί με μια πολύπλευρη καμπάνια η οποία θα αποκαλύπτεται σταδιακά μέσα στη χρονιά, με πρωταγωνίστρια το διάσημο μοντέλο Amelia Gray, φωτογραφημένη από την οραματίστρια, ταλαντούχα Harley Weir.

Μέσα από πέντε ξεχωριστά κεφάλαια, ο συνεχής διάλογος ανάμεσα σε μια φωτογράφο και το θέμα της, ανοίγει μια εξερεύνηση του αρώματος από μυριάδες γωνίες.

Μια Ωδή στη Μεταμόρφωση, την Προσαρμογή και τη Δύναμη Ψυχής

«Το Mojave Ghost δεν είχε συγκεκριμένες παραμέτρους από την αρχή. Δεν είχε να κάνει με πρώτες ύλες ή αυστηρούς ορισμούς. Αναδύθηκε από ένα λουλούδι, έναν τόπο και ένα αφήγημα – είναι περισσότερο μια
εξερεύνηση συναισθήματος παρά συγκεκριμένες πρώτες ύλες», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Ben Gorham, Founder & Creative Director, Byredo.

Καθώς οδηγούσε στην έρημο Mojave, ο Ben Gorham συγκινήθηκε από την ακατέργαστη ομορφιά του τοπίου. Η αχανής αρχαία γη που εκτείνεται στη νοτιοδυτική Αμερική αποκάλυψε ένα ανθεκτικό
οικοσύστημα, όπου τα δέντρα και η βλάστηση, πιο αρχαία από πολλούς πολιτισμούς, ευδοκιμούν σ’ αυτό το ξερικό, άγριο περιβάλλον. Συγκεκριμένα, η εκφραστική ομορφιά του λουλουδιού «φάντασμα» άγγιξε μια ευαίσθητη χορδή.

Σαγηνευτικό σύμβολο ανθεκτικότητας, η αιθέρια όψη του λουλουδιού Mohavea confertiflora έρχεται σε αντίθεση με την υπερβολική δύναμη που χρειάζεται για να βλαστήσει σε αυτή τη σκληρή γη. Ερμηνεύοντας αυτή την ιδιοσυγκρασία σε μια ωδή στην ευπροσάρμοστη ανθεκτικότητα, το Mohave Ghost ανακαλύπτει την ομορφιά ακόμα και στα πιο αχανή και έρημα τοπία – ένα άρωμα που ξυπνάει αναμνήσεις και που ενώνει την ανάλαφρη, γεμάτη χάρη ευκολία με νότες ισχυρής έντασης. Ανοίγοντας με τη γλύκα του φρέσκου Nesberry από τη Τζαμάικα, η πουδρέ Βιολέτα ξετυλίγεται και αποκαλύπτει το αισθησιακό σανταλόξυλο στην καρδιά. Στη βάση, το οικείο Musk τυλίγεται γύρω από Κεχριμπάρι και Κέδρο, αφήνοντας το ακατέργαστο πνεύμα της ερήμου να μένει για ώρα πάνω στην επιδερμίδα.

άρωμα

 

Chapter 1: Character Study x Amelia Gray

Επιστρέφοντας στην αρχική ιστορία, η καμπάνια ανοίγει προαναγγέλλοντας την εσωτερική δύναμη του λουλουδιού «φάντασμα», που ενσαρκώνεται από το top model Amelia Gray. Σε αυτή τη μοναδική εξερεύνηση του αρώματος, η Gray ακολουθεί μια τολμηρή και ιδιοσυγκρασιακή προσέγγιση προς την αυτοέκφραση μέσα από τον φακό της Harley Weir. Ένα ασυγκράτητο κυνήγι δημιουργικότητας, μια αποδοχή των μοναδικών δρόμων που ακολουθήθηκαν, «συμβιώνοντας» με τα δόγματα της Byredo.

Χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του σώματος ως το καλλιτεχνικό της μέσο, οι εικόνες θυμίζουν τις ισχυρές ρίζες του αρώματος: το λουλούδι «φάντασμα» της ερήμου Mojave, το Mohavea confertiflora.

Το Σκηνικό

Ως φόντο της ιστορίας εμφανίζεται η Έρημος Mojave: ένα αχανές, προϊστορικό τοπίο που απλώνεται στην νοτιοανατολική Καλιφόρνια, στη νότια Νεβάδα, στη νοτιοδυτική Γιούτα και στην βορειοδυτική Αριζόνα.
Μια τεράστια έκταση ακραίων κλιματικών συνθηκών που παίρνει το όνομά της από τη λέξη των ιθαγενών που σημαίνει «δίπλα στο νερό». Η εκφραστική ομορφιά της Ερήμου Mohave για πολλούς είναι
καθησυχαστική, για άλλους όμως, εχθρική. Σε αυτό το ξερικό, άγριο τοπίο τα δέντρα και η βλάστηση είναι πιο αρχαία από πολλούς πολιτισμούς, αψηφώντας τις αντίξοες συνθήκες. Σε αυτή την ξερική γη, ευδοκιμεί το λουλούδι «φάντασμα»: ένα σπάνιο είδος που τολμά να ανθίζει πάνω από αυτό το ψημένο, σκληρό έδαφος. Τα χλωμά, σχεδόν διάφανα πέταλά του υπονοούν μια ντελικάτη, εύθραυστη κατάσταση – κι όμως, αυτό το θαυμαστό φυτό ζει εκεί που η ζωή μοιάζει ανύπαρκτη. Η αιθέρια όψη του έρχεται σε αντίθεση με τη δύναμη και τη φύση του. Παρά τις άνυδρες συνθήκες και την αδυναμία του να παράξει νέκταρ, το λουλούδι «φάντασμα» – το Mohavea confertiflora – διατηρεί την τέλεια, μεγαλοπρεπή ομορφιά του και ανθίζει κάθε χρόνο.

άρωμα

Η Γλώσσα του Σώματος

Σβήνοντας κάθε ίχνος ευαλωτότητας, ο αληθινός χαρακτήρας του Mojave Ghost αποκαλύπτεται μέσα από μια βαθιά αίσθηση σύνδεσης ανάμεσα στο θέμα – την Amelia Gray – και το περιβάλλον, ριζωμένη
στην άνυδρη γη κι όμως να ανθίζει σε αυτές τις ακραίες κλιματικές συνθήκες.

Συμφιλιωμένα με το τοπίο, τα αιχμηρά αγκάθια και η αύρα που μαγνητίζει ενσαρκώνουν την ανθεκτικότητα αυτού του άνθους της ερήμου. Ένα επίμονο αίνιγμα που αιωρείται σε αυτό το αρχέγονο βασίλειο, ένα μανιφέστο ψυχικής δύναμης που μεταφράζεται από τη φύση στον άνθρωπο.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αυτή η πολύπλευρη ιστορία θα ξεδιπλώνεται κατά την εξερεύνηση του αρώματος, μέσα από έναν συνεχή διάλογο ανάμεσα στην οραματίστρια φωτογράφο Harley
Weir και το ανερχόμενο αστέρι Amelia Gray, από μυριάδες γωνίες.

άρωμα

Mojave Ghost, Byredo.

Κορυφή: Σπόροι Ambrette, Τζαμαϊκανό Nesberry
Καρδιά: Βιολέτα, Σανταλόξυλο
Βάση: Chantilly Musk, Κεχριμπάρι, Βετιβέρ, Κέδρος

Campaign visuals – mandatory credit Harley Weir

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: