Bleu de Chanel: Ο Timothée Chalamet είναι το νέο πρόσωπο που συνεχίζει την ιστορία του θρυλικού αντρικού αρώματος

To πιο πρόσφατο κεφάλαιο του ένδοξου αρώματος συνεχίζει την αφήγηση της ιστορίας αντικατοπτρίζοντας έναν άντρα που δεν εγκλωβίζεται σε στερεότυπα, έναν άντρα όπως ακριβώς τον οραματίζεται ο οίκος Chanel.

Νίνα Μουσούρη 16 Μαΐ. 23
Bleu de Chanel: Ο Timothée Chalamet είναι το νέο πρόσωπο που συνεχίζει την ιστορία του θρυλικού αντρικού αρώματος

Ο θρυλικός οίκος Chanel με τη διαχρονική φιλοσοφία του αψηφά πάντα τους συμβιβασμούς και σε κάθε νέο κεφάλαιό του αντικατοπτρίζει αναλλοίωτες τις πεποιθήσεις του. Έτσι ακριβώς, λοιπόν, συμβαίνει και με την ιστορία του iconic αρώματος Bleu de Chanel και κάθε νέο πρόσωπο που επιλέγεται για να συνεχίσει να «γράφει» τις επόμενες σελίδες. Τώρα αυτόν το ρόλο αναλαμβάνει ο ηθοποιός Timothée Chalamet, ο οποίος ως νέος πρεσβευτής του φημισμένου αρώματος δίνει το δικό του αναζωογονητικό φως στο Bleu De Chanel.

Μέσα από το φακό του καταξιωμένου φωτογράφου Mario Sorrenti, ο ηθοποιός με το μοναδικό του ταμπεραμέντο δίνει σάρκα και οστά στο άρωμα Blue de Chanel, αποτυπώνοντας την πολυπλοκότητά του και τις αντιθέσεις του.

Bleu de Chanel

Με μοναδικό οδηγό του το ένστικτο, είναι αποφασισμένος να ζήσει πέρα ​​από συμβιβασμούς και ενώ μπορεί να γνωρίζει το μέγεθος της εικόνας του, εξακολουθεί να ενθουσιάζεται από τις μικρές στιγμές που δίνουν άλλο νόημα στη ζωή. Ένα νόημα που συχνά αγνοείται. Έτσι, ο Timothée Chalamet «μπαίνει» άφοβα στο νέο ρόλο του, αξιοποιεί κάθε δύναμή του, αλλά «αγκαλιάζει» και κάθε αδυναμία του.

Είναι μια προσωπικότητα γεμάτη αντιφάσεις: δυνατός και ευάλωτος, νευρικός και εκλεπτυσμένος, ενώ βρίσκεται και σε μια συνεχή αναζήτηση της ελευθερίας που φέρνει στην επιφάνεια την καλύτερη πλευρά του εαυτού του, διατηρώντας παράλληλα αναλλοίωτο το χαρακτήρα του. Σίγουρα, λοιπόν, μιλάμε για ένα πρόσωπο που ενσαρκώνει με τον καλύτερο τρόπο όλες τις αντιθέσεις και την πολυπλοκότητα του Blue de Chanel το οποίο, από την πρώτη στιγμή που λανσαρίστηκε κατάφερε να αντισταθεί στις φευγαλέες τάσεις της κάθε εποχής, θέτοντας τους δικούς του κανόνες στο τομέα των ανδρικών αρωμάτων.

Bleu de Chanel

Θα έλεγε κανείς ότι η ιστορία θυμίζει το Chanel N°5, που από τη στιγμή που έκανε την πρώτη του εμφάνιση, το 1921, ήταν σαν να σταμάτησε ο κόσμος. Έτσι και το Blue de Chanel είχε την δική του αντίστοιχη επιρροή και άνοιξε νέους ορίζοντες στο πώς θα μπορούσε να είναι ένα μοντέρνο αντρικό άρωμα.

Bleu de Chanel

Παρακάμπτοντας τόσο τις τάσεις όσο και το status quo, το Bleu de Chanel Eau de Toilette κυκλοφόρησε το 2010, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε μια πιο θερμή εκδοχή του, το Eau de Parfum το 2014.

Αρχικά δημιουργήθηκε από τον διάσημο αρωματοποιό της Chanel Jacques Polge, ο οποίος έφερε στα χέρια του κοινού ένα απροσδόκητο ξυλώδες άρωμα, το οποίο υπογραμμίζεται από φωτεινές νότες εσπεριδοειδών- μια δημιουργία που άνοιξε νέα οσφρητικά μονοπάτια, πέρα από κάθε κανόνα. Κάπως έτσι, μιλάμε για ένα άρωμα που, μέσα στην απλότητά του, καταφέρνει να είναι επιβλητικό. Όλα αυτά, αλλά και η αινιγματική του απόχρωση (σκούρο μπλε που δίνει την ψευδαίσθηση του μαύρου), ήταν τα μυστικά της επιτυχίας που έκανε το Bleu de Chanel γρήγορα γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Bleu de Chanel

«Στο άρωμα, μια πρωτοφανής φρεσκάδα συναντά μια ξαφνική οικεία αίσθηση δύναμης», λέει χαρακτηριστικά ο Olivier Polge, ο οποίος διαδέχθηκε τον πατέρα του στο τιμόνι της δημιουργίας αρωμάτων της Chanel, το 2015. Έτσι, ως η τέταρτη “μύτη” κατά σειρά στην ιστορία των Polge, οδήγησε τον κόσμο του Bleu de Chanel, σε νέα μονοπάτια, συνθέτοντας την εκλεπτυσμένη κομψότητα του Parfum Bleu de Chanel το 2018.

«Πάντα προσπαθούμε να ανατρέψουμε την αφήγηση ενός αρώματος για να εκφράσει τελικά κάτι περισσότερο και πιο πολύπλοκο από τις πρώτες ύλες που υπήρχαν πριν», τονίζει ο ίδιος και συνεχίζει: «Είναι όπως όταν ένας ζωγράφος ανακατεύει συγκεκριμένες αποχρώσεις στην παλέτα του. Είναι ανεξήγητο, μυστηριώδες και πέρα ​​από τη δημιουργία».

Θα μπορούσε να ορίσει κανείς το Bleu De Chanel ως ένα συνεχώς εξελισσόμενο πρότυπο μιας νέας μορφής αρρενωπότητας που αρνείται να δεσμευτεί από στερεότυπα, προχωρώντας συνεχώς μπροστά για να ενσαρκώσει μέσα από το άρωμα τον σύγχρονο άντρα.

Bleu de Chanel

«Το Bleu de Chanel εκπέμπει την απαραίτητη σιγουριά και υπάρχει σε αυτό η κατάλληλη ένταση  που ενισχύει και εκφράζει έναν άνθρωπο που αρνείται να εγκλωβίζεται σε στερεότυπα. Αντιπροσωπεύει αυτόν που δεν προσποιείται και δεν φοβάται να δείξει το πόσο ευάλωτος είναι κάτω από τον δυνατό, αφοπλιστικό χαρακτήρα του», λέει ο Polge, επιβεβαιώνοντας ότι το Bleu de Chanel μπορεί να γίνει για κάποιον το όχημα για να εκφράσει κάτι ειλικρινές.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: