Στο show του οίκου Chanel για τη συλλογή Cruise 24/25 είδαμε το χτένισμα του καλοκαιριού

Όλα τα μυστικά για να υιοθετήσουμε όπως πρέπει το πιο απλό αλλά extra stylish χτένισμα για το καλοκαίρι.

Νίνα Μουσούρη 09 Μαΐ. 24
Στο show του οίκου Chanel για τη συλλογή Cruise 24/25 είδαμε το χτένισμα του καλοκαιριού

Τα χρώματα, οι ήχοι και η μαγευτική ατμόσφαιρα της Μασσαλίας αποτυπώθηκαν με απόλυτη επιτυχία στην φετινή Cruise συλλογή του οίκου Chanel που πραγματοποιήθηκε στο Cité radieuse- το κτίριο σύμβολο τέχνης του Le Corbusier στην νότια Γαλλία. Και μπορεί κάθε fashion δημιουργία της Virginie Viard να ήταν μια ωδή στην ενέργεια της πόλης όπου έγινε το μοναδικό show, όμως ιδιαίτερο ρόλο έπαιξαν για ακόμα μια φορά και οι hair & makeup λεπτομέρειες που απογειώνουν πάντα τα εντυπωσιακά σύνολα του εκάστοτε σχεδιαστή. Κάπως έτσι, λοιπόν, δίνοντας έμφαση στις beauty λεπτομέρειες που κυριάρχησαν στο catwalk, εντοπίσαμε και το χτένισμα που θα δούμε παντού το καλοκαίρι.

χτένισμα

Συγκεκριμένα πρόκειται τις πλαϊνές πλεξούδες που δημιουργήθηκαν από τον James Pecis, τον θρυλικό hair stylist. Το αποτέλεσμα ; Ένα χαλαρό hair look που αποπνέει γαλλική γοητεία και μποεμ διάθεση. Άλλωστε σύμφωνα με τους experts οι πλεξούδες αποτελούν μια αληθινή μορφή τέχνης όπου κυριαρχεί από τη δεκαετία του ’90 σταθερά στα catwalks και στις street style εμφανίσεις.

Η πρόταση από τον οίκο Chanel:

Τα πράγματα είναι απλά: πλαϊνές, ασύμμετρες πλεξούδες, με φυσικό φινίρισμα. Φυσικά το στοιχείο που χαρακτηρίζει απόλυτα αυτό το hair-look είναι η χωρίστρα, η οποία, μπορεί να είναι είτε στο πλάι, είτε στο κέντρο. Ανάλογα με το που μας κολακεύει καλύτερα. Και μπορεί να μιλάμε για ένα απλό και εύκολο χτένισμα, όμως για να το αναδημιουργήσουμε με απόλυτη επιτυχία, οι λεπτομέρειες είναι αυτές που θα κάνουν τη διαφορά. Έτσι είναι πολύ σημαντικό να εστιάσουμε στη φροντίδα των μαλλιών,  να εφαρμόζουμε ενυδατικά προϊόντα και προϊόντα λάμψης και οι άκρες να είναι καθαρές, δίχως ψαλίδα.

χτένισμα

Beauty tip: Κατά το στέγνωμα των μαλλιών, χρησιμοποιούμε μια βούρτσα με τρίχες. Αυτό θα βοηθήσει για να έχουμε πιο λεία μαλλιά. Παράλληλα πριν ξεκινήσουμε να πλέκουμε τα μαλλιά μας, εφαρμόζουμε ένα προϊόν όπως αφρό ή υγρό κερί που θα μας επιτρέψει να είναι καλά καθορισμένα και λεία κατά τη φάση της πλέξης. Τελικό βήμα; Ψεκάζουμε με ένα spay θαλασσινού αλατιού για να μείνει σταθερή η πλεξούδα μας, αλλά και με ένα spray λάμψης για πιο εντυπωσιακό final look.

Κεντρική φωτογραφία: Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT