Πώς να χρησιμοποιούμε σωστά το σαπούνι στο ντους σύμφωνα με τους δερματολόγους

Κι όμως, όταν χρησιμοποιούμε μια μπάρα σαπουνιού, υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για τον σωστό καθαρισμό της επιδερμίδας μας. Εσύ τον γνωρίζεις;

Elle 29 Αυγ. 22
Πώς να χρησιμοποιούμε σωστά το σαπούνι στο ντους σύμφωνα με τους δερματολόγους

Είστε λάτρης των σαπουνιών στο ντους; Και πολύ κάνετε θα πούμε εμείς! Γιατί; Εκτός του ότι είναι πιο οικολογικά, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στον καθαρισμό του δέρματος και είναι κατάλληλα ακόμα και για τους πιο ευαίσθητους τύπους επιδερμίδας χάρη στη σύνθεσή τους με λίγα συστατικά.

Και, ναι, σίγουρα η χρήση τους δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη γνώση, αλλά, σύμφωνα με τους δερματολόγους υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο πρέπει να κάνουμε τη πλύση για να είναι αποτελεσματική.

ντους

Πράγματι, περιέχουν ενεργά συστατικά που διασπούν το σμήγμα και τη βρωμιά που υπάρχουν στο δέρμα σε μικρά σωματίδια που ξεπλένονται εύκολα. Ωστόσο, για να λάβουμε όλα τα οφέλη από τη διαδικασία, η ποσότητα του αφρού στην επιδερμίδα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη. «Ο στόχος είναι ο αφρός του σαπουνιού να παιδεύσει τη βρωμιά ώστε να ξεπλυθεί εύκολα με το νερό », είπε ο Ivy Lee, πιστοποιημένος δερματολόγος, στο Well and Good. Έτσι, αντί να το περάσουμε απλά πάνω από κάθε επιφάνεια του σώματός μας, πρώτα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε εξασφαλίσει μια ωραία ποσότητα αφρού στα χέρια σας. Η συμβουλή του επαγγελματία; Βρέχουμε το δέρμα μας και τρίβουμε το σαπούνι ανάμεσα στα χέρια μας για δέκα έως δεκαπέντε δευτερόλεπτα για να το περάσουμε μετά απλώσουμε γενναιόκαρδα στο σώμα μας μετά; Τα αποτελέσματα; Super καθαρή επιδερμίδα. Προσοχή, όμως, πρέπει να ξεπλύνουμε καλά το προϊόν για να μην στεγνώσει το δέρμα.

Μάλιστα, όταν ακολουθούμε αυτή τη μέθοδο εξασφαλίζουμε τη σιγουριά ότι πριν χρησιμοποιήσουμε το σαπούνι μας είναι απόλυτα καθαρό, χωρίς μικροοργανισμούς. Μια πτυχή που δεν πρέπει να αγνοηθεί, ειδικά όταν το μοιραζόμαστε και με άλλα μέλη της οικογένειάς μας. Αν και υπάρχει μικρή πιθανότητα να παραμείνει ένας ιός στην επιφάνεια σε μια ράβδο σαπουνιού, αφού τρίβεται με νερό για να δημιουργηθεί αφρός. Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, το κλειδί είναι να δημιουργήσουμε πολύ αφρό.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT