Ενζυμικό πίλινγκ από € 50

Δείτε πώς το δέρμα σας θα λάμπει χωρίς να ξεφλουδίσει και να κοκκινίσει. Για ποιο λόγο η αισθητική θεραπεία που γίνεται σε ινστιτούτα παραμένει δημοφιλής;

Elle 13 Ιαν. 14
Ενζυμικό πίλινγκ από € 50

Σε αντίθεση με τα χημικά πίλινγκ που δρουν βαθιά και προκαλούν συνήθως έγκαυμα με σκοπό να διεγείρουν το μηχανισμό αναγέννησης του δέρματος, τα ενζυμικά τού χαρίζουν αμέσως λάμψη χωρίς να απαιτείται χρόνος αποθεραπείας. Τα πλεονεκτήματά τους; Δεν προκαλούν ερεθισμό και ορατή απολέπιση, γίνονται σε κάθε τύπο επιδερμίδας, ακόμα και σε μαυρισμένη, αλλά και σε ευαίσθητες περιοχές, όπως τα βλέφαρα. Στα μειονεκτήματά τους περιλαμβάνεται το ότι δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά για προβλήματα όπως οι πανάδες, οι βαθιές ρυτίδες και οι ουλές ακμής.

«Το ενζυμικό πίλινγκ βασίζεται στα ένζυμα, κυρίως εκείνα της παπάγιας και όχι σε οξέα, κόκκους και χημικές ουσίες. Η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο ότι τα ένζυμα έχουν κερατολυτικές ιδιότητες, δηλαδή μπορούν να απομακρύνουν τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα χωρίς να δημιουργήσουν κοκκινίλα και ξεφλούδισμα» επισημαίνει η αισθητικός Μαίρη Φιλιππαίου.

Οι θεραπείες
1. Ενυδάτωση με οξέα και ενζυμικό πίλινγκ
Η ειδικός ξεκινά κάνοντας καθαρισμό με οξέα φρούτων και στη συνέχεια εφαρμόζει λοσιόν με άλφα υδροξυοξέα. Έπειτα αναδεύει με ένα πινέλο το ενζυμικό πίλινγκ μέχρι να δημιουργηθεί αφρός και το απλώνει στο πρόσωπο. Με αυτό τον τρόπο ενεργοποιούνται τα συστατικά του, τα οποία παραμένουν στο δέρμα για 1' (σε πολύ ευαίσθητο) έως 10' προκειμένου να δράσουν. Η επιδερμίδα διατηρείται καθαρή και λαμπερή. MF Day Spa, τηλ.: 210 9014211. Κόστος: € 50.

2. Με παπάγια και ανανά
Αφού προηγηθεί ντεμακιγιάζ, η ειδικός πραγματοποιεί το πίλινγκ, ενεργοποιώντας το υλικό με τη βοήθεια του ατμού και αφήνοντάς το να δράσει για 10'. Στη συνέχεια το αφαιρεί και κάνει διάνοιξη των πόρων. Χρησιμοποιεί επίσης μια μάσκα, ενώ η συνεδρία ολοκληρώνεται με ενυδατική κρέμα. Κέντρο Γιώργος Λιμαντζάκις, τηλ.: 210 6981111. Κόστος: € 60.

3. Λεύκανση με White Therapy
Η συγκεκριμένη ενζυμική θεραπεία προσώπου ενδείκνυται για λάμψη και είναι ιδανική για εξαιρετικά ευαίσθητες επιδερμίδες. Η ειδικός ξεκινά τον καθαρισμό με γαλάκτωμα και λοσιόν που περιέχουν ένζυμα παπάγιας και καουτσούκ και συνεχίζει με την εφαρμογή σέρουμ. Οι ουσίες του διεισδύουν βαθιά με τη βοήθεια υπερήχων. Ακολουθεί μηχανικό μασάζ και χρήση μάσκας με ένζυμα. DG Beauty Studio, τηλ.: 210 6421031. Κόστος: € 67.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: