Έχεις ευαίσθητο δέρμα; Αυτά τα συστατικά είναι ιδανικά για τον καθαρισμό της επιδερμίδας σου

Γιατί πάντα ξεκινάμε από τον σωστό καθαρισμό.

Νίνα Μουσούρη 12 Φεβ. 23
Έχεις ευαίσθητο δέρμα; Αυτά τα συστατικά είναι ιδανικά για τον καθαρισμό της επιδερμίδας σου

Αν έρχεσαι αντιμέτωπη με την ερυθρή επιδερμίδα, τη φαγούρα και την αίσθηση τραβήγματος τότε πιθανότητα έχεις ευαίσθητο δέρμα, γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζεσαι και τους κατάλληλους συμμάχους για τη skincare ρουτίνα σου. Και επειδή ο καθαρισμός είναι το Α και το Ω σε κάθε beauty routine, ξεκινάμε από αυτό. Τι πρέπει να αποφύγεις και ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να στοχεύσεις;

Αρχικά ξεκινάμε από αυτό που πρέπει να προσέξεις. Ναι, σε περίπτωση που έρχεσαι και εσύ αντιμέτωπη με την ευαίσθητη επιδερμίδα, το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου , είναι το στοιχείο που δεν θα πρέπει να υπάρχει στο προϊόν καθαρισμού σου και αυτό επειδή μειώνει τα επίπεδα pH του δέρματος και θα κάνει το ευαίσθητο δέρμα ακόμα πιο φλεγμονές. Αντιθέτως τα στοιχεία που είναι καλό να στοχεύσεις είναι τα συστατικά όπως τα υαλουρονικά οξέα και τα κεραμίδια που προστατεύουν τον φραγμό του δέρματος και είναι κατάλληλα για όσες από εμάς έχουμε ευαίσθητη επιδερμίδα.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα μόριο σακχάρου που εμφανίζεται φυσικά στο δέρμα. Βοηθά στη δέσμευση του νερού με το κολλαγόνο και έτσι το συγκρατεί στο δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο η επιδερμίδα μας μπορεί να φαίνεται νεότερη, πιο σφριγηλή και πιο ενυδατωμένη. Ομοίως, τα κεραμίδια είναι λίπη ή λιπίδια που βρίσκονται στα κύτταρα του δέρματος. Είναι ουσιαστικά η κόλλα που συγκρατεί τα κύτταρα του δέρματος μας ενωμένα. Διατηρούν τον φραγμό του δέρματος μας υγιή και ισχυρό. Ένας υγιής δερματικός φραγμός μπορεί εύκολα να σφραγίσει την υγρασία και να προστατεύσει το δέρμα μας από επιβλαβή στοιχεία. Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, τα υαλουρονικά οξέα και τα κεραμίδια είναι εξαιρετικά ενυδατικά συστατικά που θα ενυδατώσουν το φλεγμονώδες δέρμα. Κάπως έτσι πάρχουν καθαριστικά που περιέχουν υαλουρονικό οξύ και κεραμίδια, στοιχεία που βοηθούν το δέρμα να διατηρεί την υγρασία χωρίς να προκαλείται ερεθισμός.

καθαρισμό

Σε κάθε περίπτωση, όπως και να έχει, εμείς τονίζουμε ότι είναι σημαντικό να εξετάζουμε διεξοδικά τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για την επιδερμίδα μας και γενικά πρέπει να συμβουλευόμαστε το δερματολόγο μας, καθώς αυτός ξέρει καλύτερα απ’ όλους τι είναι αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της επιδερμίδας μας.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT