Να γιατί δεν πρέπει να ξαναχρησιμοποιήσεις το περσινό αντηλιακό σου

Πριν εφαρμόσουμε το αντηλιακό μας, που δεν πρέπει να ξεχνάμε, υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια στην οποία δίνουμε έμφαση. Φυσικά μιλάμε για την ημερομηνία λήξης.

Νίνα Μουσούρη 01 Αυγ. 23
Να γιατί δεν πρέπει να ξαναχρησιμοποιήσεις το περσινό αντηλιακό σου

Η καλή προστασία κατά της ηλιακής ακτινοβολίας είναι απαραίτητη όλο το χρόνο. Ωστόσο, ακόμα κι αν προστατευτούμε με ένα δραστικό αντηλιακό είναι σημαντικό να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές με την ημερομηνία λήξης. Αυτή η λεπτομέρεια, μπορεί να φαίνεται ασήμαντη, αλλά πίστεψέ μας είναι ιδιαίτερα σημαντική και κάνει τη διαφορά, ειδικά για την υγεία μας.

Για αποτελεσματική δράση δεν συνίσταται η χρήση του παλιού αντηλιακού

Αν σας έχει απομείνει αντηλιακό που αγοράσατε πριν από αρκετούς μήνες, ελέγξτε την ημερομηνία λήξης του. Πράγματι, η χρήση του σε περίπτωση που έχει παρέλθει η προτεινόμενη ημερομηνία μπορεί να έρθουμε αντιμέτωπες με αρνητικές συνέπειες για την υγεία μας. Πρώτα απ ‘όλα, εάν η κρέμα έχει ανοιχτεί για πολύ καιρό, μπορεί να μην είναι πλέον αποτελεσματική. Τα συστατικά που προστατεύουν το δέρμα από τις ακτίνες UV γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά με την πάροδο του χρόνου και έτσι η επιδερμίδα μας δεν προστατεύεται πλέον. Ωστόσο αυτό δεν είναι το μόνο μειονέκτημα.

αντηλιακό

Πράγματι, εκτός του ότι δεν έχουν πλέον επίδραση έναντι των υπεριωδών ακτίνων, μπορούν να γίνουν και καρκινογόνες μετά από αρκετό χρόνο από την λήξη τους. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πέρυσι στο αμερικανικό περιοδικό Chemical Research in Toxicology έριξε φως σε αυτή την παρατήρηση. Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές από το CNRS και το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης ανέλυσαν 10 ημερήσιες και αντηλιακές κρέμες που χρησιμοποιούνται τακτικά στη Γαλλία. Για αυτή την έρευνα, οι κρέμες παλαίωσαν πρόωρα. Το αποτέλεσμα; Το αντηλιακό φίλτρο, μετατράπηκε σε καρκινογόνο ουσία.

Επομένως, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε εάν το αντηλιακό μας έχει λήξει ή όχι πριν το εφαρμόσουμε και εκτεθούμε στον ήλιο. Εκτός από τους κινδύνους εγκαυμάτων και καρκίνου, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τη μέγιστη ημερομηνία διατήρησης μετά το άνοιγμα. Για αυτό, μπορούμε να δούμε το μικρό λογότυπο με το ανοιχτό δοχείο και τον αριθμό που αναγράφεται σε αυτό. Αν γράφει «12M» σημαίνει ότι μπορούμε να διατηρήσουμε την κρέμα μας έως και 12 μήνες μετά το άνοιγμα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT