Γιατί πρέπει πάντα να έχεις βρεγμένα μαλλιά πριν μπεις στην πισίνα ή την θάλασσα;

Κι όμως είναι εξακριβωμένο!

Elle 02 Ιουλ. 22
Γιατί πρέπει πάντα να έχεις βρεγμένα μαλλιά πριν μπεις στην πισίνα ή την θάλασσα;

Είτε απολαμβάνεις το κολύμπι είτε προτιμάς να επιπλέεις απλά και πλατσουρίζεις στο νερό, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπάς την πισίνα. Αλλά εάν τα μαλλιά σου δεν αγαπούν το χλώριο, το να τα βρέξεις πριν βουτήξεις είναι σωτήρια συμβουλή των κομμωτών για να τα προστατέψεις από σκληρές χημικές ουσίες.

«Το χλώριο από τις πισίνες καίει τα μαλλιά και μετά όταν στεγνώσει κρυσταλλώνεται, κάτι που προκαλεί περισσότερα προβλήματα», λέει ο παγκόσμιος δημιουργικός διευθυντής της Nexxus, Kevin Manusco.

Αν και δεν μπορεί να αποτρέψει τη ζημιά, οι hair colorists και hair stylists ορκίζονται σε αυτήν την απλή συμβουλή και σε εκλιπαρούν να την ακολουθήσεις αυτό το καλοκαίρι. Δώσε, δηλαδή, στα μαλλιά σου ένα ωραίο ξέβγαλμα πριν μπεις στην πισίνα. «Όταν βρέχετε τα μαλλιά σας πριν κολυμπήσετε σε πισίνα ή θάλασσα, γεμίζετε τα λέπια της τρίχας με καθαρό και όχι με χλωριωμένο ή αλμυρό νερό», εξηγεί ο James Miju, colorist μαλλιών και ιδιοκτήτης του LV1 Studio. «Αυτό βοηθά στη μείωση του αποχρωματισμού και της ξηρότητας που κάνει τα μαλλιά να είναι πραγματικά εύθραυστα και επιρρεπή στο σπάσιμο», εξηγεί.

μαλλιά

Το μόνο που έχεις να κάνεις, λοιπόν, είναι να πας στο ντους και να βρέξεις πολύ καλά τα μαλλιά σου πριν βουτήξεις. Ωστόσο, η κομμώτρια διασημοτήτων Laura Polko, πρέσβειρα της μάρκας Aquage, προσθέτει ότι έχει σημασία και αυτό που κάνεις μετά όταν τα στεγνώνεις.

«Όποτε φεύγετε από την πισίνα ή την θάλασσα, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε ένα μαλακτικό που μένει στα μαλλιά», λέει. «Η χρήση ενός leave-in conditioner θα χρησιμεύσει ως εξουδετερωτής για να αποτρέψει αυτή τη ζημιά», συνεχίζει. Προσθέτει ότι θα πρέπει επίσης να αποφύγεις να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου σε αυτό το σημείο, γιατί κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά. Εάν, όμως, πρέπει οπωσδήποτε να τα βουρτσίσεις, χρησιμοποίησε μια απαλή επιλογή, όπως μια wet brush, αντί για οτιδήποτε πολύ σκληρό.

μαλλιά

Και εάν ξυπνήσεις το πρωί και διαπιστώσεις ότι τα μαλλιά σου είναι πιο στεγνά και πιο ταλαιπωρημένα από όσο θα ήθελες, μπορείς πάντα να βάλεις μια μάσκα μαλλιών. «Αφήστε τα να την απορροφήσουν για τα καλά για λίγο και μετά ξεπλύνετε, δεν χρειάζεται να τα λούσετε με σαμπουάν», λέει.

Έχε όλα αυτά στο μυαλό σου και θα μπορείς να κολυμπάς όλο το καλοκαίρι χωρίς να ανησυχείς για το πώς δείχνουν τα μαλλιά σου!

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT