H Biotherm μας «ταξιδεύει» στην Ανταρκτική

Η Biotherm φροντίζει αυτά τα Xριστούγεννα όχι μόνο την επιδερμίδα μας αλλά και τη θαλάσσια βιοποικιλότητα εγκαινιάζοντας την πρωτοβουλία διάσωσης των υδάτινων πόρων Water Lovers.

Elle 10 Δεκ. 12
H Biotherm μας «ταξιδεύει» στην Ανταρκτική

Η αγαπημένη εταιρεία καλλυντικών Biotherm, γνωστή για τη «γαλάζια» προσέγγισή της σε θέματα ομορφιάς, καθώς και την ευαισθησία που επιδεικνύει σε κοινωνικά ζητήματα, συμβάλλει στην προσπάθεια για την προστασία των υδάτινων πόρων της γης. Πώς; Φέτος τα Χριστούγεννα κυκλοφορεί μια συλλεκτική συλλογή με πέντε προϊόντα περιποίησης, οι συσκευασίες των οποίων φέρουν την υπογραφή της ταλαντούχας Σουηδής εικονογράφου Ίνγκελα Πίτερσον Αρένιους. Τα έσοδα από τις πωλήσεις τους θα διατεθούν στο διεθνές φιλανθρωπικό ίδρυμα για τη διάσωση των ωκεανών Mission Blue, που ιδρύθηκε από την ωκεανογράφο δρα Σίλβια Ερλ.

Αποκλειστική γνωριμία με το Mission Blue
Το Mission Blue αποσκοπεί στο να κινητοποιήσει διεθνώς άλλους φορείς και προσωπικότητες ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλίες με στόχο την προστασία της θαλάσσιας ζωής. Σκοπός του ιδρύματος είναι η αύξηση του αριθμού των προστατευόμενων θαλάσσιων ζωνών, μια εκ των οποίων είναι και η Θάλασσα Ρος. Γνωστή ως ο «τελευταίος παρθένος ωκεανός», σε αντίθεση με τα περισσότερα οικοσυστήματα που έχουν επηρεαστεί από την ανθρώπινη παρέμβαση, βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ανταρκτικής και διατηρεί αναλλοίωτο το οικολογικό προφίλ της εδώ και αιώνες.

Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην παγοκρηπίδα, το μεγαλύτερο πλωτό στρώμα πάγου στον κόσμο, το οποίο την κρατά απομονωμένη από τον υπόλοιπο Νότιο Ωκεανό, προστατεύοντας έτσι τα 40 σπάνια είδη άγριας ζωής που ζουν στο βυθό της. Το Mission Blue επιδιώκει να δημιουργήσει έναν προστατευόμενο χώρο 3,6 εκατ. τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπου θα απαγορεύεται η αλιεία. Έτσι, θα διασφαλίσει και τη μελλοντική διατήρηση του συγκεκριμένου οικοσυστήματος, ενός από τα ελάχιστα που έχουν απομείνει ακόμη άθικτα στον πλανήτη, το οποίο απειλείται σήμερα από την αλιευτική βιομηχανία και την κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT