Κι όμως, αυτή η βραδινή συνήθεια είναι καταστροφική για τα λεπτά σου μαλλιά

Μήπως και εσύ ακολουθείς αυτή την συνήθεια που επιβαρύνει τα μαλλιά σου;

ELLE Team 25 Απρ. 22
Κι όμως, αυτή η βραδινή συνήθεια είναι καταστροφική για τα λεπτά σου μαλλιά

Μετά από μια κουραστική μέρα, το να κάνουμε ένα ντους πριν πάμε για ύπνο φαντάζει ως τον πιο ιδανικό τρόπο για να χαλαρώσουμε. Μάλιστα πολλές από εμάς συνηθίζουμε να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά, κάτι που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ό,τι χειρότερο για όσες από εμάς έχουμε λεπτά και αδύναμα μαλλιά. Γιατί; Αυτή ρουτίνα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια και σπάσιμο τριχών του hair-look.

μαλλιά

Πώς ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά προκαλεί σπάσιμο, αραίωση και απώλεια

Όταν τα σκέλη είναι πιο υγρά είναι και πιο ευάλωτα. Κάπως έτσι, ενώ το να αφήνουμε το hair-look μας να στεγνώνει φυσικά με τον αέρα είναι πιο υγιής συνήθεια από να τα χρησιμοποιούμε εργαλεία που εκπέμπουν θερμότητα, το να τρίβονται τα βρεγμένα μας μαλλιά στο μαξιλάρι εξακολουθεί να μην είναι καλή επιλογή. Γιατί; Τα μαλλιά είναι εύθραυστα όταν είναι βρεγμένα, διογκώνονται και η εσωτερική δομή εξασθενεί. Έτσι μειώνεται η ελαστικότητά τους και η τρίχες σπάνε πιο εύκολα.

Επιπλέον, η τριβή κάνει τα βρεγμένα μαλλιά να μπερδεύονται περισσότερο μεταξύ τους και μετά η διαδικασία του χτενίσματος γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Και αυτό, όπως καταλαβαίνεις, οδηγεί σε σπάσιμο. Ποιο είναι το τελικό συμπέρασμα, λοιπόν; Ενώ το να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά μπορεί να μην επιβαρύνει τα μαλλιά από τη θερμότητα που εκπέμπει το πιστολάκι, η συνήθεια του να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά προκαλεί επίσης την ανεπιθύμητη φθορά στο hair-look μας, καθώς οδηγεί σε τριβή και σπάσιμο. Έτσι το καλύτερο- αν και φαντάζει δύσκολο πολλές φορές- είναι να αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώνουν φυσικά μόνα τους. Το ξέρουμε ότι αυτό φαντάζει ανέφικτο, αλλά στα days off μας , ειδικά τις μέρες του καλοκαιριού μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτή τη ρουτίνα.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: