Follow us

Search

Jojoba Oil: Το φυσικό συστατικό που αξίζει μια θέση στην skincare ρουτίνα σου

Τα προϊόντα της φύσης πολλές φορές καταφέρνουν να αποτελέσουν το ιδανικό σύμμαχο ομορφιάς μας. Γιατί αυτό; Έχουν ευεργετικές ιδιότητες, είναι αγνά και, τις περισσότερες φορές, αρκετά οικονομικά.

Jojoba Oil: Το φυσικό συστατικό που αξίζει μια θέση στην skincare ρουτίνα σου

Η φύση αρκετές φορές ξεπερνά τα πιο ισχυρά καλλυντικά προϊόντα και μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό σύμμαχο ομορφιάς μας. Κάπως έτσι, λοιπόν, πολλές από εμάς για την skincare ρουτίνα αλλά και για την περιποίηση των μαλλιών μας εμπιστευόμαστε τα αγνά και μη επεξεργασμένα συστατικά της φύσεως. Μάλιστα, ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές στην καθημερινή μας περιποίηση αποτελεί το jojoba oil.Σίγουρα το έχεις ήδη ακουστά. Ωστόσο, μπορεί να μην γνωρίζεις ακόμα τις ευεργετικές του ιδιότητες και γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ.

Το έλαιο από jojoba προέρχεται από το ομώνυμο φυτό. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν θάμνο που φυτρώνει στο Βορειοδυτικό Μεξικό καθώς και στη Νοτιοδυτική περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών. Το λάδι που παράγεται από αυτό το φυτό μπορεί να είναι άοσμο όμως,  έχει απίστευτα πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Επιπλέον πρόσθεσε στα bonus ότι το jojoba oil απορροφάται εύκολα από την επιδερμίδα και δεν είναι τοξικό. Ποιο είναι το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να το αποκτήσεις, καθώς διατίθεται στα φαρμακεία σε απίστευτα προσιτή τιμή.

Η ευεργετικές ιδιότητες του jojoba oil

Τα οφέλη που μπορεί να σου παράσχει το έλαιο από jojoba είναι τόσα πολλά που είμαστε σίγουρες ότι μόλις τα ανακαλύψεις, αυτό φυσικό προϊόν θα αποκτήσει μια σταθερή θέση στο μπουντουάρ σου.

Αρχικά το jojoba oil έχει δείκτη προστασίας. Συγκεκριμένα ο βαθμός προστασίας του είναι 4 και μπορεί να μην είναι τόσο υψηλή, όμως σίγουρα μπορεί να ενισχύσει λίγο παραπάνω την αντηλιακή σου κρέμα.

Σε περίπτωση που έχεις λιπαρή επιδερμίδα. Πρέπει να σου πούμε ότι το λάδι από jojoba είναι ιδανικό, καθώς δεν μπλοκάρει τους πόρους του δέρματος.

Έχει αντιμυκητιακές, αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιξειοδωτικές ιδιότητες. Δεν τα λες και λίγα. Επιπλέον, αν έχεις σημάδια από ακμή, αυτό θα  βοηθήσει στο να είναι λιγότερα ορατά.

Το έλαιο από jojoba χαρίζει θρέψη, ενυδάτωση, ελαστικότητα και συμβάλει στην μείωση των ρυτίδων. Μάλιστα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την περιοχή των ματιών, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη. Έτσι, πέρα από την ενυδάτωση που προσφέρει, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για το ντεμακιγιάζ σου.

Αυτό το φυσικό έλαιο είναι ιδανικό και για τα μαλλιά. Βοηθάει στην τριχόπτωση, θρέφει τη τρίχα και προσφέρει φυσική λάμψη. Επιπλέον αν έχεις κατσαρά μαλλιά, το jojoba oil μπορεί να τα τιθασεύσει  και να συμβάλει στη ρύθμιση της λιπαρότητας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Light Therapy: Το κλειδί για επιδερμίδα όνειρο

7 μάσκες ομορφιάς για να αφιερώσεις αυτό το τριήμερο στο skincare

Fashion Month: Όλα τα hair looks που ξεχωρίσαμε στα AW21 runways

MORE FROM

ΟΜΟΡΦΙΑ

BEST of INTERNET