Κινήσεις ματ & μυστικά για τέλεια πλάτη

Αποκαλύψτε χωρίς ίχνος ντροπής την πλάτη σας με υπέροχα φορέματα και τοπ και απαλλαγείτε από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που την ταλαιπωρούν. Η δερματολόγος μάς αποκαλύπτει τους τρόπους.
 

08 Μαΐ. 12
Κινήσεις ματ & μυστικά για τέλεια πλάτη

Κανείς δεν αντιστέκεται σε μια όμορφη, περιποιημένη, λεία πλάτη. Τι μπορούμε να κάνουμε προτού φορέσουμε το μπικίνι στην παραλία;  

Χωρίς δυσχρωμίες: Αν έχετε καφέ κηλίδες εξαιτίας της έκθεσης στον ήλιο, η ειδικός προτείνει την εφαρμογή διαλύματος με jessner και άλφα υδροξυοξέα (οξέα φρούτων), που θα τις σβήσουν μέσα σε 2-4 συνεδρίες. Όπως τονίζει η δερματολόγος Λία Παπαθανάκου, σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες, «η χρήση του λέιζερ δεν ενδείκνυται σε αυτή την περίπτωση. Ναι μεν οι δυσχρωμίες εξαφανίζονται, αλλά επανέρχονται δριμύτερες και με μεγαλύτερο βάθος και έκταση». Το κόστος της μίας συνεδρίας στην αγορά κυμαίνεται στα € 100- € 150.

Μύκητες τέλος: Αν οι δυσχρωμίες είναι λευκού χρώματος, ενδέχεται να έχετε μύκητες. Σε αυτή την περίπτωση συστήνεται αντιμυκητιασική αγωγή από το στόμα συνδυαστικά με τοπικά σκευάσματα. Η θεραπεία διαρκεί τουλάχιστον ένα μήνα.

Αποτρίχωση: Για λείο δέρμα στην πλάτη χωρίς ίχνος τριχοφυΐας η πλέον ιδανική λύση είναι μια θεραπεία με λέιζερ. Η περιοχή δεν είναι ορμονοεξαρτώμενη και ανταποκρίνεται πολύ καλά στο μονοχρωματικό φως, οπότε μέσα σε λίγες συνεδρίες θα έχετε απαλλαγεί από το πρόβλημα. Το κόστος της συνεδρίας κυμαίνεται στα € 150.

Δίχως ακμή: Αρκετές από εμάς αντιμετωπίζουμε πρόβλημα ακμής στην περιοχή της πλάτης λόγω λιπαρότητας και υπερέκκρισης σμήγματος, που μπορεί να επιδεινωθεί με τη γυμναστική λόγω του ιδρώτα. Σύμφωνα με τη δερματολόγο, καλό είναι να αλλάξουμε το καθαριστικό (το αφροντούς) με κάποιο που περιέχει ψευδάργυρο, θείο ή αζελαϊκό οξύ με σκοπό να μαραθούν τα σπυράκια. Στη συνέχεια η ειδικός θα προτείνει μια ήπια ενυδατική κρέμα για λιπαρή επιδερμίδα. Ακόμα, οι δερματολόγοι συχνά εφαρμόζουν μηχανικό πίλινγκ με σκοπό να απομακρύνουν τα επιφανειακά, νεκρά κύτταρα.
 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: