Ποιο είναι το πιο κολακευτικό hair color για εσένα; 2 μυστικά για να κάνεις πάντα τη σωστή επιλογή

Γιατί και η σωστή επιλογή για το hair color, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Elle 01 Δεκ. 22
Ποιο είναι το πιο κολακευτικό hair color για εσένα; 2 μυστικά για να κάνεις πάντα τη σωστή επιλογή

Παραδοσιακά κάθε νέα σεζόν και ειδικά λίγο πριν τα Χριστούγεννα όλες νιώθουμε την ανάγκη για μια ανανέωση. Τι καλύτερο, λοιπόν, για να το πετύχουμε αυτό, από το να υιοθετήσουμε μια νέα απόχρωση για τα μαλλιά μας;  Ωστόσο, πάντα υπάρχει το αιώνιο ερώτημα: «Πώς θα ξέρω αν μου ταιριάζει πραγματικό το hair-color που θέλω να υιοθετήσω;». Είμαστε σίγουρες ότι και εσύ πριν από μια αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σου, έχεις την αγωνία για το αν το αποτέλεσμα θα σου ταιριάζει πραγματικά. Όπως και να έχει, σε κάθε περίπτωση, ο hair expert, που εμπιστεύονται τα celebrity girls, Jamie Wiley, αποκαλύπτει δύο αλάνθαστους τρόπους για να είμαστε πάντα σίγουρες ότι έχουμε κάνει τη σωστή επιλογή.

Βήμα #1 Προσδιορίζουμε τον κύριο τόνο της επιδερμίδας μας και τους υποτόνους της

Όταν επιλέγουμε ένα χρώμα μαλλιών, ο Jamie Wiley εξηγεί ότι «είναι σημαντικό να λαμβάνoυμε υπόψη τον υποτόνο μας, επειδή, είτε θα συμπληρώσει είτε θα έρθει σε σύγκρουση με τον τόνο του δέρματός μας.

Ουσιαστικά ο τόνος θα συμπληρώσει την χρωστική ουσία στο δέρμα και τονίζει ότι υπάρχουν τρεις τύποι  χρωστικών στο δέρμα «θερμή, δροσερή και ουδέτερη». Οι θερμοί υποτόνοι της χρωστικής, σημειώνει, είναι «ροδακινί, κίτρινο και χρυσαφί». Οι δροσερές χρωστικές είναι «ροζ και μπλε αποχρώσεις», ενώ από την άλλη οι ουδέτεροι έχουν το καλό ότι τις συνδιάζουν όλες και έτσι δεν χρειάζεται να αποφύγουμε τίποτα.

Για να βρούμε τους υποτόνους μας, ο Jamie Wiley συμβουλεύει να κοιτάξουμε τον καρπό μας και να δούμε τι χρώμα έχουν οι φλέβες  μας, καθώς είναι είτε ζεστές (πράσινες), ψυχρές (μπλε ή μωβ) είτε ουδέτερες (μείγμα). Στη συνέχεια, ο ίδιος μας δίνει μια λίστα με την οποία εξηγεί ποιες είναι ιδανικές αποχρώσεις μαλλιών για τους κοινούς τόνους και υποτόνους.

Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα με ζεστούς υποτόνους:

Το ανοιχτόχρωμο δέρμα με ζεστούς υποτόνους ταιριάζει καλά με ανοιχτούς γήινους τόνους όπως το βουτυρένιο ξανθό, το ανοιχτό καφέ και το ζεστό strawberry blonde.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lida (@iliridakrasniqi)

Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα με δροσερούς υποτόνους:

Εάν το δέρμα μας είναι ανοιχτόχρωμο με δροσερούς υποτόνους, ένα παγωμένο πλατινέ ξανθό ή ένα απαλό δροσερό ξανθό που έχει βάθος θα κολακεύει την πορσελάνινη επιδερμίδα μας. Ακόμα και οι γκρίζοι τόνοι λειτουργούν καλά. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφύγουμε τις ζεστές ξανθές αποχρώσεις, όπως χρυσό ή καραμελένιο, καθώς μπορούν να κάνουν το δέρμα μας να φαίνεται πιο ροζ.

Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα με ουδέτερους  υποτόνους:

Όσες από εμάς έχουμε ουδέτερους υποτόνους μπορούμε να πειραματιστούμε με ζεστά ή ψυχρά χρώματα όπως κόκκινο, χάλκινο, χρυσό ξανθό κ.λπ.

Μεσαία επιδερμίδα με ζεστούς υποτόνους:

Οι μεσαίες και λαδί αποχρώσεις δέρματος με ζεστούς υποτόνους συνδυάζονται υπέροχα με το ξανθό σε μελί τόνους, το σοκολατί και το χάλκινο, σύμφωνα με τον hair expert, Jamie Wiley. Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν θέλουμε να κάνουμε μια μεγάλη αλλαγή ο ίδιος προτείνει να προσθέσουμε μερικές καραμελένιες ανταύγειες στα σκούρα καστανά μαλλιά μας, καθώς θα προσθέσουν extra φωτεινότητα στο μεσαίο δέρμα. «Συμπληρώνουν τον τόνο και τη χρωστική ουσία του δέρματος. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα «ψυχρά» χρώματα μαλλιών, καθώς θα έρθουν σε σύγκρουση με τους ζεστούς τους τόνους», λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Μεσαία επιδερμίδα με δροσερούς υποτόνους:

Το balayage σε απόχρωση κρεμ blonde, αλλά και γενικότερα οι ξανθοί και το καστανοί τόνοι μαλλιών, κολακεύουν το μεσαίο δέρμα και τους ψυχρούς τόνους, σύμφωνα με τον Jamie Wiley. Ωστόσο, συνιστά να αποφύγουμε τα «ζεστά» χρώματα μαλλιών καθώς θα έρθουν σε σύγκρουση με τους ψυχρούς υποτόνους.

Μεσαία επιδερμίδα με ουδέτερους τόνους:

Ο Jamiew Wiley χαρακτηρίζει το μεσαίο καστανό ως τον τέλειο τόνο για μεσαία επιδερμίδα με ουδέτερους τόνους. «Είναι κολακευτικό σε όλους τους τόνους δέρματος και σε όλους τους υποτόνους. «Συνιστώ να προσθέσετε διάσταση για αυτό το επιπλέον έντονο βάθος», τονίζει ο ίδιος

Σκούρο δέρμα με ζεστούς υποτόνους:

Ένα hair-look σε χάλκινη απόχρωση θα δείξει πιο φυσικό έναντι των πιο σκούρων αποχρώσεων του δέρματος, ενώ θα χαρίσει και μια όμορφη αντίθεση, δίχως να μοιάζει υπερβολικό το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον hair expert. Από την άλλη και ένα καστανό σε caramel τόνο μπορεί να αναδείξει τη λάμψη του δέρματος μας.

Σκούρο δέρμα με ψυχρούς τόνους:

Τα ξανθό που γκριζάρει είναι μια όμορφη επιλογή για πιο σκούρες επιδερμίδες.

Σκούρο δέρμα με ουδέτερους τόνους:

Το μεσαίο έως σκούρο καφέ είναι ο «τέλειος τόνος για τις σκούρες επιδερμίδες», λέει ο Wiley. Είναι κολακευτικό σε όλους τους τόνους δέρματος και σε όλους τους υποτόνους, συνεχίζει. «Συνιστώ να προσθέσετε διάσταση για να δώσετε βάθος», συμβουλεύει ο ίδιος.

#2 Βήμα Συζητήστε με τον hair expert σας τις ανάγκες σας

Σε περίπτωση που νιώθουμε αρκετά μπερδεμένες στην προσπάθεια μας να προσδιορίσουμε τον τόνο και τους υποτόνους μας, ο Jamie Wiley μας ωθεί να συζητήσουμε με το κομμωτή μας και να του πούμε τι είναι αυτό που αναζητούμε από το νέο μας hair-look. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο το να έχουμε μαζί μας κάποιες φωτογραφίες με την αλλαγή που θέλουμε να κάνουμε θα δώσει στον στυλίστα σας μια καλύτερη ιδέα για το που στοχεύουμε.

Cover photo: ΙΜΑΧtree

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: