Λατρεύεις το ντους με “καυτό” νερό; Η συνήθεια που δεν πρέπει να ξεχνάς για να προστατεύσεις το δέρμα σου

Η κίνηση που θα κάνει τη διαφορά στο δέρμα σου.

Νίνα Μουσούρη 06 Ιουν. 24
Λατρεύεις το ντους με “καυτό” νερό; Η συνήθεια που δεν πρέπει να ξεχνάς για να προστατεύσεις το δέρμα σου

Σίγουρα για να διαβάζεις αυτό άρθρο θα ανήκεις στη κατηγορία με όσες λατρεύουν να κάνουν ντους με ζεστό νερό. Ναι, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια “ένοχη απόλαυση” αφού ξέρουμε καλά ότι όταν η θερμοκρασία του νερού, που έρχεται, σε επαφή με το δέρμα είναι πολύ ζεστή, μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα. Γι’ αυτόν το λόγο, άλλωστε, οι ειδικοί συνιστούν το χλιαρό ή κρύο νερό. Στην πραγματικότητα αυτές οι επιλογές καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα τον κνησμό ή την ερυθρότητα και δεν απομακρύνουμε τα φυσικά έλαια του δέρματός μας. Σε περίπτωση ωστόσο που ακόμα και τώρα που ενώ διαβάζεις αυτές τις γραμμές, σκέφτεσαι ότι δεν μπορείς, με τίποτα να αλλάξεις τη συνήθεια του super ζεστού ντους, θα πρέπει οπωσδήποτε τότε να ακολουθείς ένα skincare tip για να προστατέψεις το δέρμα σου. Ποιο είναι αυτό;

Πριν το ντους απλώνουμε σ το δέρμα μας, ένα έλαιο σώματος. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσουμε ένα “φράγμα” που αποτρέπει την υπερβολική απώλεια νερού, βοηθώντας στην αποφυγή ερεθισμών που προκαλούν κνησμό και αίσθηση τραβήγματος Ναι, κι όμως αυτή η τόσο εύκολη και γρήγορη συνήθεια μπορεί να κάνει πραγματικά διαφορά.

Beauty Note: Είναι σημαντικό και μετά το ντους να ολοκληρώσουμε τη φροντίδα της επιδερμίδας μας, είτε εφαρμόζοντας μια πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος, είτε χρησιμοποιώντας το ίδιο έλαιο που χρησιμοποιήσαμε πριν το ντους.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT