2 εύκολοι και γρήγοροι τρόποι για να βοηθήσουμε την ανάπτυξη των μαλλιών μας

Λίγα λεπτά από την beauty routine μας αρκούν!

Νίνα Μουσούρη 02 Ιαν. 23
2 εύκολοι και γρήγοροι τρόποι για να βοηθήσουμε την ανάπτυξη των μαλλιών μας

Θέλετε να ενθαρρύνετε και εσείς την ανάπτυξη των μαλλιών σας; Αν, ναι, σίγουρα οι οροί ανάπτυξης των μαλλιών είναι ένα εξαιρετικό σημείο για να ξεκινήσουμε, ειδικά αν στοχεύσουμε σε εκείνους που έχουν αντιοξειδωτικά, πεπτίδια και βοτανικά έλαια. Ωστόσο, ένα ακόμα σημαντικό step, το οποίο μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη των μαλλιών μας είναι το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

Όπως είπε πρόσφατα στο mbg ο πιστοποιημένος τριχολόγος και ειδικός στα μαλλιά Shab Reslan, «Η κυκλοφορία του αίματος είναι το παν, όταν πρόκειται για τη φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής». Έτσι, η βασική μέθοδος για την αύξηση της κυκλοφορίας και την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών είναι το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

2 τρόποι για να προσθέσουμε αυτό το βήμα στη ρουτίνα μας:

Χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για μια DIY εμπειρία

Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής δεν είναι μια νέα πρακτική. Αυτό ήταν ένα σημαντικό και ουσιαστικό μέρος στην ρουτίνα περιποίησης που ακολουθούσαν στην Ινδία εδώ και αιώνες, λειτουργώντας πολλές φορές και ως μια τελετουργία για να τονώσουν το πνεύμα τους.

Η γενική διαδικασία μασάζ του τριχωτού της κεφαλής, ωστόσο, δεν είναι πολύ περίπλοκη και είναι εξαιρετικά εύκολη. Απλώς, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας (όχι τα νύχια μας) ασκούμε μέτρια πίεση στο τριχωτό της κεφαλής μας. Κινούμε τα δάχτυλά μας με κυκλικές κινήσεις και συνεχίζουμε την διαδικασία, αλλάζοντας τα σημεία, μέχρι να δώσουμε σε ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής μας την τόνωση που χρειάζεται. Μάλιστα, μπορούμε να χωρίσουμε τα μαλλιά μας, για να καταφέρουμε να μπούμε βαθιά στο τριχωτό της κεφαλής.

Σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιούμε έναν ορό για το τριχωτό της κεφαλής ή λάδι μαλλιών για να διατηρήσουμε την περιοχή ενυδατωμένη ενώ κάνουμε μασάζ. Στη συνέχεια, αφήνουμε το προϊόν για μερικές ώρες, προκειμένου το τριχωτό της κεφαλής μας να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά.

Επιλέγουμε μια χτένα gua sha

Μια εναλλακτική επιλογή είναι να χρησιμοποιήσουμε μια χτένα gua sha στο τριχωτό της κεφαλής. Με απλά λόγια, πρόκειται για χτένες με φαρδιά δόντια κατασκευασμένες- για παράδειγμα-από διαφορετικές πέτρες όπως νεφρίτη, ροζ χαλαζία και οψιανό.

Το gua sha προέρχεται από την παραδοσιακή κινεζική ιατρική (TCM) και έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες ως θεραπευτική μέθοδος. Όσον αφορά την ανάπτυξη των μαλλιών, το σχήμα της χτένας, ειδικότερα, παρέχει έναν εύκολο τρόπο χρήσης αυτών των θεραπευτικών τεχνικών στο τριχωτό της κεφαλής.

Για να χρησιμοποιήσουμε μια χτένα gua sha, την τοποθετούμε στο μπροστινό μέρος της γραμμής των μαλλιών μας και χτενίζουμε προς τα πίσω. Τυπικά, τα gua sha πρέπει να κρατούνται σχεδόν επίπεδα στο κεφάλι, με γωνία 15 μοιρών προς τα πάνω για να δημιουργείται πίεση. Όπως και άλλες μέθοδοι μασάζ, είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε τη χτένα gua sha με ορό ή λάδι για το τριχωτό της κεφαλής για να αποφύγουμε την εμφάνιση ξηροδερμία.

Cover photo:ΙΜΑΧtree

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: