Νιώθεις τα μαλλιά σου λεπτά και αδύναμα; 3 σωτήρια tips που θα τα ενισχύσουν

Ακολουθώντας αυτά τα απλά μυστικά θα δεις τα μαλλιά σου αγνώριστα.

Νίνα Μουσούρη 25 Ιουν. 24
Νιώθεις τα μαλλιά σου λεπτά και αδύναμα; 3 σωτήρια tips που θα τα ενισχύσουν

Τα μαλλιά μας αποτελούν ένα πολύ σημαντικό μέρος της εμφάνισης μας και γι’ αυτό δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη φροντίδα τους. Ωστόσο, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν στιγμές που οι περισσότερες από εμάς έχουμε έρθει αντιμέτωπες με φάσεις που νιώθουμε ότι τα μαλλιά μας είναι πιο λεπτά, θαμπά και πιο αδύναμα. Φυσικά γι’ αυτό υπάρχουν πολλές αίτιες όπως για παράδειγμα το στρες, η εποχή ή ακόμα και τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε.

Και επειδή γνωρίζουμε ότι μεταξύ του έντονου άγχους και τις αλλαγές του καιρού είναι δύσκολο να εντοπίσουμε την πραγματική αιτία της πρόσθετης τριχόπτωσης, πριν αρχίσουμε να πανικοβαλλόμαστε πρέπει να πούμε ότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι φυσιολογικό να χάνουμε έως και 100 τρίχες την ημέρα. Αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ, αλλά αν σκεφτούμε ότι κατά μέσο όρο το κεφάλι μας, φιλοξενεί 100.000 τρίχες, ίσως αυτό είναι καθησυχαστικό. Σε περίπτωση όπως που αρχίσουμε να παρατηρούμε μπαλώματα, αισθανόμαστε ενόχληση, η ακόμα και αν η ύφη των μαλλιών μας έχει αλλάξει, τότε σίγουρα πρέπει να συμβουλευτούμε έναν ειδικό ο οποίος θα καθορίσει τι ακριβώς συμβαίνει και θα μας καθοδηγήσει αναλόγως σχετικά με όσα πρέπει να κάνουμε για τη φροντίδα του τριχωτού. Σε περίπτωση, λοιπόν, που έχουμε μιλήσει με τον ειδικό και έχουμε αποκλείσει ότι συντρέχει κάτι πιο σοβαρά, αλλά νιώθουμε παρολ’ αυτά ότι τα μαλλιά μας δεν είναι στα πάνω τους, υπάρχουν ορισμένα tips που μπορούμε, να ακολουθήσουμε στη haircare ρουτίνα μας για να δώσουμε στα μαλλιά μας τo boost που χρειάζονται. Ποια είναι αυτά; Κράτα σημειώσεις…

μαλλιά

Επενδύουμε σε ένα ενυδατικό σαμπουάν, conditioner και μάσκα υψηλής ποιότητας

Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο μέχρι να βρούμε τα προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο των μαλλιών μας, αλλά ο hair expert μας μπορεί να μας συμβουλέψει σχετικά με το τι χρειαζόμαστε ακριβώς από το κομμωτήριο.

Μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής

Κάνοντας μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μπορούμε να απολαύσουμε τα ευεργετικά του οφέλη. Με αυτή τη μέθοδο διεγείρουμε την κυκλοφορία του αίματος που ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών, και απομακρύνουμε από τους θύλακες συσσωρευμένους ρύπους και υπολείμματα προϊόντων που τους φράζουν. Μπορούμε να κάνουμε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με τα δάχτυλά μας ή να χρησιμοποιήσουμε μια ειδική βούρτσα.

Επιλέγουμε πετσέτα με μικροΐνες και μαξιλαροθήκη από μετάξι

Και τα δυο είναι αρκετά σημαντικά για την υγιή όψη των μαλλιών μας. Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή. Επιλέγοντας τη χρήση μιας πετσέτας από μικροΐνες για να στεγνώσουν τα μαλλιά μας αντί για μια τυπική πετσέτα μπάνιου, θα δούμε διαφορά. Συγκεκριμένα, οι πετσέτες από μικροΐνες είναι πιο ήπιες με την τρίχα και βοηθούν στην πρόληψη της ζημιάς, σε αντίθεση με τις αντίστοιχες βαμβακερές. Από την άλλη το ίδιο συμβαίνει και με τη χρήση μεταξωτής μαξιλαροθήκης κατά τη διάρκεια του ύπνου αντί για βαμβακερή. Αποφεύγουμε το σπάσιμο των μαλλιών μας και τα διατηρούμε πιο απαλά και λαμπερά.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT