Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να βάζεις άρωμα στα μαλλιά σου

Αν μέχρι τώρα ακολουθούσες αυτή τη συνήθεια, τώρα σίγουρα θα το ξανά σκεφτείς.

Νίνα Μουσούρη 28 Μαρ. 23
Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να βάζεις άρωμα στα μαλλιά σου

Είναι αλήθεια ότι όταν έχουμε στα χέρια μας το αγαπημένο μας άρωμα νιώθουμε την ανάγκη να ψεκαστούμε με αυτό από την κορυφή ως τα νύχια. Ωστόσο, σε αυτό το σημείο πρέπει να σου πούμε ότι υπάρχει μια λεπτομέρεια που πρέπει να γνωρίζεις: Όσο και αν λατρεύεις τη μεθυστική μυρωδιά που έχει το άρωμα σου, δεν πρέπει να παρασύρεσαι και να το εφαρμόζεις και στα μαλλιά σου. Γι’ αυτό το σκοπό υπάρχουν, άλλωστε, τα hair mists τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για να χαρίζουν στα μαλλιά μας την αγαπημένη μας εσάνς.

Γιατί δεν πρέπει να εφαρμόζουμε ένα άρωμα στα μαλλιά μας;

Τα αρώματα είναι σχεδιασμένα ειδικά για το σώμα. Έτσι, μπορεί να υπάρχουν ορισμένα σημαντικά σημεία όπως οι περιοχές παλμών – ο λαιμός και οι καρποί- που είναι σημαντικό να εφαρμόσουμε το αγαπημένο μας άρωμα για να έχει διάρκεια, όμως σίγουρα τα μαλλιά μας δεν είναι ένα από αυτά τα σημεία. Συγκεκριμένα, ο κομμωτής Leonor Greyl από το Παρίσι, εξήγησε στο ELLE France ότι αυτή η πράξη είναι απαγορευτική για τα μαλλιά μας, εξαιτίας της υψηλής συγκέντρωσης αλκοόλ που περιέχουν τα αρώματα. Παραδοσιακά αποτελούνται από 80% αλκοόλ γεγονός που έχει κινδύνους για το hairlook μας, αφού αυτό μακροπρόθεσμα θα βλάψει τις ίνες των μαλλιών και μπορεί να επηρεάσει και το πορώδες τους .

Τι είναι το πορώδες των μαλλιών μας;

Επειδή σίγουρα πολλές από εμάς, μπορεί να μην γνωρίζουμε τι είναι το πορώδες των μαλλιών, εμείς είμαστε εδώ. Η τρίχα μας αποτελείται από λέπια, τα οποία ανοίγουν και κλείνουν ανάλογα με την θερμότητα. Το πορώδες των μαλλιών καθορίζει και την υφή της τρίχας μας, τα επίπεδα υγρασία της τρίχας και τα θρεπτικά συστατικά που εισχωρούν.Έτσι, όπως  καταλαβαίνουμε, όταν θα βλάψουμε το πορώδες των μαλλιών, επειρεάζουμε και τη συνολική υγεία του hair-look μας.

άρωμα

IMAXtree

Yπάχρουν 3 διαφορετικοί τύποι πορώτητας

Χαμηλό επίπεδο πορώτητας: Τα λέπια της τρίχας είναι εντελώς κλειστά. Αυτό δυστυχώς δεν επιτρέπει το να εισχωρούν τα θρεπτικά συστατικά και η απαραίτητη υγρασία.

Κανονικό επίπεδο πορώτητας: Αυτό είναι το ιδανικό. Τα λέπια της τρίχας ανοίγουν και κλείνουν εύκολα, έτσι συγκρατούν όλα τα απαραίτητα συστατικά καθώς και την ιδανική υγρασία.

Υψηλό επίπεδο πορώτητας: Σε αυτή την κατηγορία τα λέπια είναι μόνιμα ανοιχτά και έτσι όσο γρήγορα εισχωρήσουν τα θρεπτικά συστατικά και η υγρασία, τόσο εύκολα εξαφανίζονται γιατί δεν κλειδώνουν στη τρίχα.

Πώς μπορούμε να αρωματίσουμε τα μαλλιά μας χωρίς να τα βλάψουμε;

Η πρώτη μας επιλογή, φυσικά, είναι να επιλέξουμε να εφαρμόσουμε ένα hair mist, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για τα μαλλιά μας και δεν περιέχει αλκοόλ. Ναι, πολλοί οίκοι, γνωρίζοντας τις ανάγκες μας, έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία αυτών των προϊόντων. Εναλλακτικά, αν θέλουμε τα μαλλιά μας να μοσχοβολούν, χωρίς να επενδύσουμε σε κάποιο hair mist, δίνουμε έμφαση στα προϊόντα περιποίησης, τα οποία εφαρμόζονται σε στεγνό hair-look. Ποια μπορεί να είναι αυτά; Έλαια και dry conditioners, sprays για τη προστασία από τη θερμότητα ή για λάμψη. Πολλά από αυτά τα beauty items έχουν μια μαγική μυρωδιά, η οποία διαρκεί πολλές ώρες μέσα στην ημέρα.

Cover photo:IMAXtree

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT