Οι «έξυπνες» beauty συνήθειες για να εξοικονομήσεις χρόνο και να έχεις ορατά αποτελέσματα στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Ουσιαστικά το μυστικό είναι να ακολουθήσουμε τη μέθοδο“stacking habits” και στη beauty routine μας.

Elle 17 Φεβ. 23
Οι «έξυπνες» beauty συνήθειες για να εξοικονομήσεις χρόνο και να έχεις ορατά αποτελέσματα στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Είναι αλήθεια ότι η φροντίδα της επιδερμίδας μας απαιτεί συνεχόμενη δουλεία και φυσικά τους απαραίτητους beauty συμμάχους. Ναι, όταν θέλουμε να δούμε πραγματικά αποτελέσματα, αυτοί είναι δύο κανόνες που δεν αλλάζουν. Ωστόσο, επειδή είναι λογικό να μην θέλουμε ή να μην έχουμε την πολυτέλεια να σπαταλάμε ατελείωτες ώρες μπροστά από το καθρέφτη μας, μπορούμε να υιοθετήσουμε κάποιες «έξυπνες» συνήθειες η οποίες θα μας γλυτώσουν από χρόνο και θα μας χαρίσουν ευελιξία. Ουσιαστικά το μυστικό είναι να ακολουθήσουμε τη μέθοδοstacking habits” και στη beauty routine μας. Αναρωτιέσαι τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Πρόκειται για έναν όρο, ο οποίος επινοήθηκε από τον James Clear, συγγραφέα του μπεστ σέλερ των New York Times, Atomic Habits και έχει ως στόχο να προσθέσουμε περισσότερες υγιεινές συνήθειες μέσα στην ημέρα χωρίς, όμως, να διαταράξουμε τη ρουτίνα μας. Έτσι θα έχουν την δυνατότητα να τις τηρούμε και πιο εύκολα. Με λίγα λόγια μπορούμε να φερθούμε έξυπνα και να συνδυάσουμε μαζί δύο συνήθειες που ως στόχο έχουν τη φροντίδα του εαυτό μας.

1η «έξυπνη» beauty συνήθεια

Όσες από εμάς χρησιμοποιούμε προϊόντα καθαρισμού με ενεργά συστατικά όπως (όπως AHA, BHA, υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, κ.λπ.), ότι χρειάζεται να τους δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο δράσης για τουλάχιστον ένα ή δύο λεπτά πριν ξεπλύνουμε την επιδερμίδα μας. Αντί, λοιπόν, να παρακολουθούμε το ρολόι, μπορούμε να επιλέξουμε να κάνουμε αυτή την διαδικασία για όσο θα βουρτσίζουμε τα δόντια μας.

2η «έξυπνη» beauty συνήθεια

Μπορούμε να επιλέξουμε να κάνουμε μια μάσκα προσώπου ενώ κάνουμε διαλογισμό. Δυο σε ένα τα οφέλη. Από αυτή τη διαδικασία καταφέρνουμε να αναζωογονήσουμε σώμα και πνεύμα για να πετύχουμε μια πραγματική ανανέωση που πηγάζει από μέσα προς τα έξω.

3η έξυπνη beauty συνήθεια

Όταν απολαμβάνουμε το μπάνιο μας, μπορούμε να εφαρμόσουμε πρώτα μια θρεπτική μάσκα στα μαλλιά σου και όσο πλένουμε το σώμα μας αυτή να δρα για να μας χαρίσει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πραγματικά μέχρι να ολοκληρώσουμε το μπάνιο μας και αφού ξεβγάλουμε τα μαλλιά μας θα έχουμε καταφέρει να αποκτήσουμε ένα πιο ενυδατωμένο και απαλό hair-look.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT