Όμορφη επιδερμίδα: Δύο συστατικά που δρουν άμεσα και σου χαρίζουν ομοιόμορφη και λαμπερή όψη

Εσύ ακόμα να τα εντάξεις στην ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σου;

Elle 21 Ιαν. 20
Όμορφη επιδερμίδα: Δύο συστατικά που δρουν άμεσα και σου χαρίζουν ομοιόμορφη και λαμπερή όψη

Έλλειψη υγρασίας, κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας… Πολλά μπορεί να χαλάσουν τη λεία επιφάνεια του δέρματος με αποτέλεσμα οι ατέλειες και η τραχιά υφή να είναι ορατές με γυμνό μάτι.
Η λύση:
Mια ήπια αλλά δραστική απολέπιση με ΑΗΑ (α-υδροξυοξέα τα οποία βρίκουμε στα φρούτα αλλά και το γάλα), όπως το γλυκολικό και το λακτικό οξύ, είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για να εξομαλύνεις την κατάσταση. Τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται, η κυτταρική ανανέωση διεγείρεται και η επιδερμίδα ξαναγίνεται λεία και απαλή.
Συγκεκριμένα, το γλυκολικό οξύ προέρχεται από το σακχαροκάλαμο και αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά συστατικά σε θεραπείες για την ανανέωση της επιδερμίδας. Επίσης, χάρη στις αντιμικροβιακές ιδιότητές του, μπορεί βελτιώσει την όψη του ακνεϊκού δέρματος. Σε αντίθεση με άλλα ΑΗΑ που προέρχονται από τα φρούτα, το γαλακτικό οξύ παρασκευάζεται από τη λακτόζη που βρίσκεται γάλα. Είναι ευρέως διαδεδομένο για την σημαντική απολεπιστική και αντιγηραντική δράση του.
Οι καλλυντικές συνθέσεις που κυκλοφορούν, όπως τόνερ, οροί και κρέμες περιέχουν μικρό βαθμό περιεκτικότητας γλυκολικού και λακτικού οξέος και αυτό τις καθιστά ασφαλείς για να χρησιμοποιηθούν από κάθε γυναίκα. Ωστόσο, η εφαρμογή τους σε υψηλές συγκεντρώσεις γίνεται μόνο από ειδικούς. Επειδή είσαι skincare lover και σίγουρα θα εμπλουτίσεις την ρουτίνα σου με αυτά τα δύο θαυματουργά συστατικά που χαρίζουν ομοιόμορφη και λαμπερή όψη στο δέρμα, φρόντισε να μην παραλείπεις την αντιηλιακή προστασία και την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT