Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν επιλέξεις κρέμα χεριών

Μια κρέμα χεριών σου είναι απαραίτητη τους φθινοπωρινούς-χειμερινούς μήνες, προκειμένου να καταπολεμήσεις την ξηρή επιδερμίδα.

ELLE Team 14 Νοε. 21
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν επιλέξεις κρέμα χεριών

Ο κρύος καιρός έχει και την ανάλογη επίδραση στην επιδερμίδα μας. Γιατί; Το χειμώνα βιώνουμε περισσότερη διαδερμική απώλεια νερού και έτσι το δέρμα γίνεται πιο ερεθισμένο, σκασμένο και αφυδατωμένο. Κάπως έτσι, λοιπόν πρέπει να εφοδιαστούμε τόσο με ενυδατικές κρέμες προσώπου όσο και με κρέμες για τα χέρια, καθώς γίνονται ακόμα πιο ευάλωτα αφού φθείρονται περισσότερο.

Συχνό πλύσιμο χεριών, απολύμανση αλλά και η έκθεση σε περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες, κάνουν το ευαίσθητο δέρμα μας να ζητά περισσότερη υγρασία και προστασία. Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, φτάνει η στιγμή να δώσουμε στις κρέμες χεριών την σημασία που τους χρειάζεται. Ωστόσο για να κάνετε την σωστή επιλογή, που καλύπτει όλες τις ανάγκες πρέπει να δώσετε  έμφαση σε συγκεκριμένα στοιχεία.

Συστατικά που υποστηρίζουν το μικροβίωμα

Για το μικροβίωμα, μπορείτε να αναζητήσετε βιοτικά συστατικά—καθώς και να αποφύγετε όλους τους παράγοντες που οδηγούν την επιδερμίδα στο να αποκτά ξηρή υφή  και βλάπτουν τη χλωρίδα. Τα βιοτικά συστατικά μπορεί να περιλαμβάνουν προ- ή μεταβιοτικά και υποστηρίζουν τη θρέψη της επιδερμίδας. Το κάθε ένα λειτουργεί με διάφορους τρόπους. Τα πρεβιοτικά λειτουργούν ως τροφή για τη ζωντανή χλωρίδα. Τα προβιοτικά μεταφράζουν ευεργετικά στελέχη βακτηρίων στο δέρμα. Και τέλος, τα μεταβιοτικά είναι βασικά αποτελέσματα που παράγονται από το βίωμα – τα οποία στη συνέχεια εγχέονται σε τοπικά σκευάσματα για να εφαρμοστούν απευθείας στο δέρμα.

κρέμα χεριών

Φόρμουλες σταθερού pH

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε το pH του δέρματος σχετικά σταθερό. Το εύρος του pH της επιδερμίδας στο πρόσωπο και το σώμα μας κυμαίνεται μεταξύ 4,7 και 5,75. Δεν μπορείτε να σταματήσετε όλες τις διακυμάνσεις του pH—ακόμα και το νερό αλλάζει προσωρινά το pH του δέρματος—αλλά αν το διατηρήσετε σταθερό, ο φραγμός σας θα είναι σε καλύτερη θέση. Αυτό σημαίνει ότι για τοπική χρήση αναζητάτε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα το pH.

Λιπίδια

Για το λιπιδικό στρώμα (μερικές φορές ονομάζεται φράγμα υγρασίας ή απλά φράγμα δέρματος), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έλαια και λίπη από διάφορες πηγές. Για όσους προτιμούν τις φυσικές συνθέσεις, τα βοτανικά έλαια και τα βούτυρα μπορούν να τα προσφέρουν. Μερικά από τα πιο γνωστά είναι το βούτυρο καριτέ, το βούτυρο κακάο, το λάδι βρώμης, το λάδι jojoba και το ελαιόλαδο.

Αντιοξειδωτικά

Για το ανοσοποιητικό σύστημα, αναζητήστε αντιοξειδωτικά. Όπως ακριβώς το εσωτερικό ανοσοποιητικό σας σύστημα υποστηρίζεται από την κατανάλωση αντιοξειδωτικών, αυτοί οι μαχητές των ελεύθερων ριζών μπορούν να βοηθήσουν και στην προστασία της επιδερμίδας σας από εξωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες. Τα πιο γνωστά αντιοξειδωτικά είναι οι βιταμίνες C και E και η νιασιναμίδη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: