Πώς ένα brand με φόντο το Όρος Άθως καινοτομεί; Τo success story της Athonites, της νέας viral ελληνικής μάρκας

Σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις, που ο Άνθρωπος και το Περιβάλλον έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλον, περισσότερο από ποτέ, κάθε ενέργεια που μας φέρνει πιο κοντά στη Φύση είναι σημαντική. Έτσι και το DNA του brand Athonites χαρακτηρίζεται ακριβώς από αυτήν την πολύτιμη σχέση ζωής που το κάνει να ξεχωρίζει.

Νίνα Μουσούρη 13 Ιουν. 23
Πώς ένα brand με φόντο το Όρος Άθως καινοτομεί; Τo success story της Athonites, της νέας viral ελληνικής μάρκας

Για το νέο brand Athonites, η έννοια της ομορφιάς κρύβει πίσω της μια ολόκληρη φιλοσοφία. Ναι, πλέον δεν μιλάμε απλά και μόνο για μια επιφανειακή «εικόνα», αλλά για μια διαδικασία πολύ πιο ουσιαστική που σέβεται και «αγκαλιάζει» τη μαγεία της Φύσης, η οποία είναι απεριόριστη. Αυτή ήταν και είναι η κινητήρια δύναμη του νέου ελληνικού brand, Athonites για να κάνει τη διαφορά στον κλάδο της ομορφιάς και να γράψει τελικά το δικό του success story. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Athonites

Όταν κάθε στοιχείο προέρχεται από την ακατέργαστη «μητέρα» Φύση

Πραγματικά για να αναδείξουμε την πιο αγνή και όμορφη πλευρά του εαυτού μας, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να στραφούμε σε φυσικά συστατικά, τα οποία προέρχονται από ένα μοναδικό μικρoκλίμα που βρίσκεται μακριά από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις, σε ασφαλή απόσταση από τη μόλυνση και το θόρυβο της πόλης. Το Όρος Άθως, λοιπόν, είναι ακριβώς αυτός ο μαγικός παρθένος τόπος, καθώς πρόκειται για μια εύφορη, ανέγγιχτη, αγνή και καθαρή, πρωτόγονη γη που δίνει στο brand Athonites, μοναδικά, αγνά στοιχεία της Φύσης για να αναδείξουμε την πιο φυσική και πιο όμορφη εκδοχή του εαυτού μας.

Athonites

Πλούσιο σε βιοποικιλότητα με 1453 διαφορετικά φυτά και τουλάχιστον 35 ενδημικά είδη, το Όρος Άθως προσφέρει πληθώρα επιλογών σε φυτικές πρώτες ύλες (φυτά, βότανα, άνθη, καρπούς) που αξιοποιούνται – ανάλογα με τις ιδιότητές τους- για να φτάσουν στα χέρια μας μοναδικά καλλυντικά που «κλείνουν μέσα τους» την παντοδυναμία της Φύσης.

Η πιο αγνή, ποιοτική και άσπιλη πρώτη ύλη- ένας ανεκτίμητος beauty θησαυρός

Όλα τα βότανα που χρησιμοποιούνται είναι αυτοφυή / άγριας συγκομιδής ή προέρχονται από πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες (πιστοποιημένα από τη ΒioHellas). Κάθε φυτό είναι ένα μοναδικό και εξαιρετικά ισχυρό αριστούργημα ως προς την ποιότητα και τις ιδιότητές του, ενώ τα εκχυλίσματα είναι πιστοποιημένα σε φυσικά ως βιολογικά. Εννοείται, κανόνας απαράβατος είναι ότι η συλλογή γίνεται με το χέρι – Hand picking: χωρίς μηχανική κατεργασία για ελεγχόμενη κοπή στο κατάλληλο (ώριμο) μέρος του φυτού και αποφυγή πληγών που μπορεί να το σοκάρουν. Έτσι, το φυτό διαλέγεται και κόβεται στο επιθυμητό στάδιο ανάπτυξής του προκειμένου να αποδίδει πάντα το μέγιστο σε ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως έντονη μυρωδιά και υψηλή περιεκτικότητα σε ενεργά συστατικά. Πίσω από αυτό βρίσκεται πάντα η Βιωσιμότητα και ο σεβασμός προς το πολύτιμο Περιβάλλον από το οποίο προέρχεται.

Athonites

Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη: Ακολουθούνται αυστηρά πρωτόκολλα συγκομιδής, ξήρανσης και ειδικές προδιαγραφές αποθήκευσης για τη διασφάλιση της ποιότητας του φυτικού υλικού σε όλα τα στάδια. Ακόμα και η συλλογή του επιθυμητού στελέχους του φυτού γίνεται την κατάλληλη ώρα της ημέρας για την καλύτερη ποιότητα της πρώτης ύλης. Δεν υπάρχει πίεση στον κύκλο ζωής των φυτών. Τους επιτρέπεται να μεγαλώσουν ήρεμα και σωστά. Έτσι, παράλληλα με την εξασφάλιση άριστου ποιοτικού φυτικού υλικού διασφαλίζουμε και τη μελλοντική διατήρηση της Φύσης για τις επόμενες παραγωγές και για τις επόμενες γενιές. Κάθε διαδικασία γίνεται με κύριο γνώμονα την αγάπη προς τη Φύση.

Οι εκχυλίσεις γίνονται σε πιστοποιημένο εργαστήριο από τον ΕΟΦ κατά ISO 22716 & 17025 σε σύγχρονους εκχυλιστήρες ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα του τελικού εκχυλίσματος και η διατήρηση των πολύτιμων συστατικών της δρόγης,  ενώ χρησιμοποιούνται μόνο φυσικοί (νερό , γλυκερίνη) και βιολογικοί (αγνό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο) φορείς εκχύλισης. Παράλληλα πραγματοποιείται έλεγχος ποιότητας σε κάθε παρτίδα παραγωγής του εκχυλίσματος ενώ διεξάγεται πλήρης ιχνηλασιμότητα σε όλα τα στάδια από τη σπορά μέχρι και την εκχύλιση για ασφάλεια και διαφάνεια σε όλα τα στάδια παραγωγής.

Athonites

Κάθε λεπτομέρεια, από τη συγκομιδή και τη σύνθεση έως τη συσκευασία και τη διανομή, κάνει τη διαφορά

Από τη σπορά, την καλλιέργεια, τη συγκομιδή, την ξήρανση και την εκχύλιση, από τη παραγωγή έως τη συσκευασία και την παράδοση των προϊόντων, το brand Athonites εστιάζει στη διαρκή βιωσιμότητα.

Γίνεται μια ολιστική διαχείριση της Φύσης από τους καλλιεργητές και ακολουθούνται πρωτόκολλα περιβαλλοντικής διαχείρισης (ISO 14001) και καλλιεργητικής διαχείρισης. Ακόμα και τα τμήματα των φυτών που δεν προχωρούν σε επόμενο στάδιο δεν απορρίπτονται αλλά “επιστρέφουν” πίσω στη γη μέσω της κομποστοποίησης. Μάλιστα, περισσότερο από το  95% των συσκευασιών της μάρκας είναι είτε πλήρως είτε μερικώς ανακυκλώσιμες, ενώ ο στόχος είναι το συντομότερο δυνατό να φτάσουν το 100% .

Athonites

Χρησιμοποιείται μόνο γυαλί και αλουμίνιο προκειμένου να υπάρχει ελαχιστοποίηση της χρήσης του πλαστικού όσο αυτό είναι δυνατό. Παράλληλα, η εξωτερική συσκευασία παρασκευάζεται από craft ανακυκλώσιμο χαρτί και η συσκευασία αποστολής αποτελείται από ήδη ανακυκλωμένο χαρτί. Ακόμα και σε περίπτωση που η συσκευασία έχει κάποιο μικρό ελάττωμα δεν αποσύρεται, και αυτό συνειδητά ώστε να υπάρχει μια πιστότητα στις αρχές της βιωσιμότητας. Τέλος, ένα ακόμα καινοτόμο χαρακτηριστικό του brand είναι ότι χρησιμοποιoύνται QR codes στο πίσω μέρος της κάθε συσκευασίας αντί για ενημερωτικά έντυπα. Έτσι, έχουμε τη δυνατότητα να μαθαίνουμε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που επιθυμούμε για το κάθε προϊόν της επιλογής μας από τους Athonites, δίχως όμως να χρειάζεται extra χαρτί. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε εμείς απλά, είναι να σκανάρουμε το QR code. Όπως καταλαβαίνουμε, λοιπόν, όλη η φιλοσοφία του brand είναι να κινείται γύρω από μια “Νο waste” πολιτική που σέβεται και προστατεύει τη Φύση.

Αν όλα αυτά δεν αποτελούν ξεχωριστά βήματα για να οδηγήσουν τους Athonites σε μια κορυφαία beauty και wellness επιλογή τότε τι άλλο;

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: