Πότε χρειάζονται απολέπιση τα μαλλιά μας;

Το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής έχει τις ίδιες ανάγκες με εκείνο του προσώπου; Χρειάζεται να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και, αν ναι, κάθε πότε; Η δερματολόγος απαντά.

Elle 28 Ιαν. 13
Πότε χρειάζονται απολέπιση τα μαλλιά μας;

Η απολέπιση είναι το μυστικό για όμορφο δέρμα: με αυτό τον τρόπο επιταχύνεται η διαδικασία αναγέννησής του μέσω της απομάκρυνσης των επιφανειακών, νεκρών κυττάρων. Επιπλέον, εξαφανίζεται η θαμπάδα και η επιδερμίδα αποκτά λαμπερή όψη. Άραγε, το ίδιο μπορεί να εφαρμοστεί και στο τριχωτό για εξίσου υγιή μαλλιά;

Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, η απολέπιση στο τριχωτό απομακρύνει τυχόν υπολείμματα προϊόντων styling που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Αυτό έχει αποτέλεσμα να αποφράσσουν οι πόροι και το δέρμα να… αναπνέει καλύτερα. Τι γνώμη έχει όμως η δερματολόγος; Όπως επισημαίνει η Λία Παπαθανάκου, «η απολέπιση έχει νόημα σε καταστάσεις όπως η σμηγματόρροια, η ψωρίαση, η πιτυρίδα, οι έντονες κεράτινες πλάκες. Δεν ενδείκνυται όμως σε ξηρό δέρμα, γιατί θα το απολιπάνει, ούτε σε ευαίσθητο, διότι θα το ερεθίσει».

Η ειδικός συμπληρώνει: «Για τους περισσότερους ανθρώπους αρκεί το λούσιμο με σαμπουάν, δεδομένου ότι στην πλειονότητά τους αυτά περιέχουν, εκτός από μια δραστική ουσία κατάλληλη για κάθε επιδερμίδα, σμηγματορυθμιστικούς και απολεπιστικούς παράγοντες. Αυτοί μειώνουν την παραγωγή σμήγματος». Για να ενισχύσετε το αποτέλεσμα, μπορείτε να κάνετε ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλά σας.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT