Ρυτίδες έκφρασης: 5 αποτελεσματικοί τρόποι για να τις μειώσεις άμεσα

Κι όμως, 5 αλλαγές στις συνήθειες μας μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Elle 29 Μαΐ. 23
Ρυτίδες έκφρασης: 5 αποτελεσματικοί τρόποι για να τις μειώσεις άμεσα

Αν έχεις περάσει τα 30, το πιο πιθανό είναι πως έχεις ήδη παρατηρήσει ρυτίδες έκφρασης γύρω από το στόμα, την περιοχή των ματιών κι ανάμεσα στα φρύδια- κι αυτό είναι απόλυτο φυσιολογικό. Δεν έχεις παρά να “κατηγορήσεις” τους ρυθμούς παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα σου, οι οποίοι καθώς μεγαλώνεις ελαττώνονται σημαντικά επιτρέποντας στο χρόνο να αφήσει τα σημάδια του. Αν και αποτελούν ενδείξεις μιας χαρούμενης ζωής γεμάτη συναισθήματα, αν θέλεις να τις μειώσεις δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές:

5 τρόποι να μειώσεις τις ρυτίδες έκφρασης

Κόψε το κάπνισμα

Ρυτίδες έκφρασης προκύπτουν από τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις των μυών σε κάποια συγκεκριμένα σημεία του προσώπου σου. Σε καμία περίπτωση δεν θα σου προτείναμε να σταματήσεις να εκφράζεις όσα νιώθεις χαμογελώντας ή ακόμα και κατσουφιάζοντας. Αυτό που θα σε συμβουλεύαμε όμως είναι να κόψεις το κάπνισμα και το σούφρωμα των χειλιών που αυτό συνεπάγεται, έτσι ώστε να μειώσεις τις γραμμές γύρω από τα χείλη σου.

Σταμάτησε να πίνεις τον καφέ σου με καλαμάκι

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο θα σε συμβουλεύαμε να σταματήσεις να πίνεις τον καφέ, το χυμό και το ποτό σου με καλαμάκι.

Εστίασε στην ενυδάτωση

Η εστίαση είναι το Α και το Ω και σε αυτήν την περίπτωση, αφού όσο καλύτερα ενυδατωμένη είναι η επιδερμίδα σου, τόσο λιγότερο θα “γράφει” ο χρόνος πάνω της. Μην παραλείπεις λοιπόν να εφαρμόζεις μια κρέμα ιδανική για το δικό σου τύπο επιδερμίδας τόσο το πρωί, όσο και το βράδυ.

Διάβασε περισσότερα στο MissBloom.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT