Αυτό είναι το σημείο του σώματός μας που χρειάζεται extra περιποίηση (ειδικά όσο μεγαλώνουμε!)

Η skincare περιποίηση είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλες μας. Μάλιστα, υπάρχουν ορισμένες περιοχές στην επιδερμίδας μας που πρέπει να δώσουμε extra έμφαση στη φροντίδα τους.

ELLE Team 18 Νοε. 21
Αυτό είναι το σημείο του σώματός μας που χρειάζεται extra περιποίηση (ειδικά όσο μεγαλώνουμε!)
Photo credit: @iliridakrasniqi

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας περνά από αλλαγές και η skincare περιποίηση που ακολουθούμε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Γιατί; Ξηρότητα, ευαισθησία και λεπτές γραμμές είναι μόνο μερικά από τα σημάδια που κάνουν την εμφάνισή τους πιο έντονα, όσο τα χρόνια περνούν και εμείς πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το δέρμα μας χάνει δομικές πρωτεΐνες και λιπίδια, ενώ παράλληλα μειώνεται και η λειτουργία του επιδερμικού φραγμού. Ο συγκεκριμένος κανόνας, ισχύει τόσο για το πρόσωπο μας, όσο και για το σώμα και κυρίως τα χέρια.

Ναι, όσο μεγαλώνουμε είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσουμε ότι τα χέρια μας είναι σκασμένα πιο συχνά. Έτσι, λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση και σε αυτό το σημείο του σώματός μας και να μην παραλείπουμε την hand cream.

extra

 

Γιατί πρέπει πάντα να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο δέρμα των χεριών μας:

Η λειτουργία φραγμού μειώνεται φυσικά με την πάροδο του χρόνου, καθώς βλέπουμε μείωση σε πολλά μέρη των δομικών συστατικών του δέρματος. Για παράδειγμα, χάνουμε λιπίδια και υγροσκοπικές ουσίες, όπως τα κεραμίδια, το σκουαλένιο και το υαλουρονικό οξύ. Όλα αυτά τα στοιχεία με την πάροδο του χρόνου παρουσιάζουν μείωση της παραγωγής τους . Επιπλέον, παρατηρούμε και μια εξάντληση των αντιοξειδωτικών, όπως το συνένζυμο Q10, που δημιουργεί το δέρμα μας φυσικά. Επιπροσθέτως το μικροβίωμα του δέρματος αλλάζει με τον καιρό (όπως συμβαίνει σε όλη τη ζωή σας) και αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Οι ορμονικές αλλαγές, η μείωση της παραγωγής σμήγματος και ο τρόπος ζωής μας, είναι μερικοί από αυτούς.

Ακόμα και στην περίπτωση που κάποια γυναίκα διανύει την εμμηνόπαυση, μπορεί να δει σημαντικές αλλαγές. Καθώς μειώνονται οι ορμόνες μας, μειώνονται και οι λειτουργίες που εκτελούν για τη διατήρηση της υγείας και της ζωτικότητας του δέρματος. Η μείωση του ιδρώτα, του σμήγματος και των ανοσολογικών λειτουργιών, είναι σημαντικές αλλαγές που γίνονται εμφανείς στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας.

Επιπλέον καταλυτικώς παράγοντας είναι το γεγονός ότι τα χέρια μας έχουν περισσότερη φυσική και περιβαλλοντική έκθεση από τα άλλα μέρη του σώματός μας και έτσι γίνονται το πιο ευαίσθητο σημείο.

Για να βοηθήσουμε το δέρμα των χεριών μας πρέπει να προσέχουμε τα συστατικά που χρησιμοποιούμε

Ιδανικά θα πρέπει να αναζητήσουμε μια κρέμα με πυκνά, πλούσια έλαια και βούτυρο για να διατηρήσουμε το δέρμα μας ενυδατωμένο και απαλό. Το βούτυρο καριτέ και το σπορέλαιο moringa είναι δύο εξαιρετικές επιλογές που περιέχουν λιπαρά οξέα και βοηθούν στην ενίσχυση του φραγμού.

Τέλος,  καλό είναι να αναζητήσουμε πρόσθετα συστατικά, όπως τα αντιοξειδωτικά, για να βελτιώσουμε τις ικανότητες του δέρματός μας να καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, για να «ελαφρύνουμε» τις κηλίδες γήρανσης, αλλά και για να μειώσουμε τα σημάδια πρόωρης γήρανσης. Οι βιταμίνες C, E, η νιασιναμίδη και το συνένζυμο Q10 είναι οι πιο ισχυρές και οι πιο δημοφιλείς επιλογές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: