Σβήσε πανάδες & κηλίδες από την πρώτη συνενδρία

Σας ενοχλούν οι πανάδες και οι καφέ κηλίδες που χαλούν τον ομοιόμορφο τόνο του δέρματος; Φανταστείτε μια τεχνολογία που δημιουργεί αόρατες τρυπίτσες, μέσα στις οποίες διεισδύουν λευκαντικές ουσίες. Η Αγγελική Ζωγράφου, Δρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και Διευθύντρια του Τμήματος Δερματοχειρουργικής / MOHS χειρουργικής του Νοσοκομείου Υγεία και του Mediterraneo στην Αθήνα αναφέρει τις νέες μεθόδους.

Elle 26 Φεβ. 18
Σβήσε πανάδες & κηλίδες από την πρώτη συνενδρία

Laser Peel: «Η συνδυαστική θεραπεία ξεκινά με την εφαρμογή του Fractional Laser που δρα στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και συνεχίζει με την εφαρμογή του πίλινγκ τοπικά πάνω στις δυσχρωμίες. Η σάρωση της επιδερμίδας από το λέιζερ βοηθάει τα διαλύματα του peeling να εισχωρήσουν βαθύτερα στις προβληματικές περιοχές, γεγονός που καθιστά το Laser Peel εξαιρετικά αποτελεσματικό, ακόμη και σε 1 μόνο συνεδρία». Η ήπια ερυθρότητα διαρκεί 24-48 ώρες, γι' αυτό και η μέθοδος ονομάζεται θεραπεία του Σαββατοκύριακου.

Λευκαντική μεσοθεραπεία: Η γιατρός εφαρμόζει τη μικροσυσκευή Dermapen που μοιάζει με στυλό και δημιουργεί μικρές οπές στο δέρμα. «Στόχος είναι να μεταφέρουμε λευκαντικές ουσίες (γλουταθειόνη, αρμπουτίνη, κοζικό οξύ, βιταμίνη C) κάτω από την επιδερμίδα, στο κατώτερο χόριο, εκεί όπου δεν μπορεί να διεισδύσει ακόμη και η καλύτερη κρέμα. Οι ουσίες μπλοκάρουν το ένζυμο που ευθύνεται για την παραγωγή μελανίνης, προκαλώντας σταδιακά αποχρωματισμό και προλαμβάνοντας την επανεμφάνιση πανάδων. Συνολικά απαιτούνται 3-4 συνεδρίες με κόστος από € 100/η μία.

Go holistic: Η δερματολόγος προτείνει προσεκτική έκθεση στον ήλιο. Συμπληρωματικά με τις θεραπείες συστήνει φαρμακευτική κρέμα (συνταγογραφούμενη ή του εμπορίου) με αρμπουτίνη, βιταμίνη C, κοζικό οξύ κ.ά. 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT