Τα μυστικά μιας make up artist για το μακιγιάζ

Αφού έχετε εφαρμόσει scrub σε πρόσωπο και χείλη και τα έχετε ενυδατώσει, είστε έτοιμη για το μέικαπ, που περιλαμβάνει αρκετές φωτοσκιάσεις και λάμψεις, γι' αυτό θεωρείται τρισδιάστατο. Η Μπάρμπαρα Νάνου, make-up artist της Jane Iredale, εξηγεί βήμα βήμα τι να κάνετε.

Elle 27 Δεκ. 12
Τα μυστικά μιας make up artist για το μακιγιάζ

Ένας βασικός κανόνας λέει ότι όσο πιο μίνιμαλ είναι το ντύσιμο, τόσο πιο έντονο το μακιγιάζ. Αν αντίθετα τα ρούχα σας έχουν παγέτες και στρας, λειτουργήστε αντίστροφα και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα που προτείνει η make-up artist:

1. Ξεκινήστε με primer, ειδικά αν έχετε διεσταλμένους πόρους ή ανομοιόμορφο τόνο στο δέρμα. Επιλέξτε ένα με ματ υφή αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή και ένα λάμψης, αν είναι θαμπή, ξηρή ή ώριμη. Αν έχετε λιπαρότητα στα βλέφαρα, εφαρμόστε primer ματιών.

2. Συνεχίστε με το μακιγιάζ των ματιών. Για ένα smoky eye look, απλώστε σκούρα σκιά σε όλο το κινητό βλέφαρο και σβήστε τη στα κάτω βλέφαρα και στο τόξο του φρυδιού. Αν υπάρχει πρόβλημα χαλάρωσης, προτιμήστε αϊλάινερ αντί για σκιά.

3. Δώστε ένταση στο βλέμμα με ένα khôl (μαλακό μολύβι) που θα χρησιμοποιήσετε στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου. Εναλλακτικά, εφαρμόστε μια βρεγμένη σκιά. Ολοκληρώστε με μάσκαρα.

4. Δημιουργήστε φωτοσκιάσεις: Είναι το άλφα και το ωμέγα! Απλώστε σκούρο φον ντε τεν κάτω από τα ζυγωματικά για τέλειες γωνίες και φωτεινό στη ράχη της μύτης και το κέντρο του μετώπου. Αφήστε ανέπαφη τη γνάθο.

5. Τονίστε τα φρύδια με μολύβι για φυσικό αποτέλεσμα και, αν το σχήμα τους είναι ακανόνιστο, περάστε τα με διάφανη μάσκαρα.

6. Σχεδιάστε το περίγραμμα των χειλιών με το μολύβι του κραγιόν και γεμίστε τα αφήνοντας το κέντρο ανέπαφο. Συνεχίστε με το κραγιόν και προσθέστε διάφανο γκλος στο μέσο. Αν έχετε επιλέξει ένα smoky eye look, φροντίστε το κραγιόν να είναι πιο απαλό, π.χ. σε γήινους τόνους.

7. Απλώστε χρυσόσκονη σε ώμους, κλείδα, ντεκολτέ, στην εσοχή του ματιού και στα ζυγωματικά. Όχι σε σημεία όπου υπάρχουν πόροι και σπυράκια ή στα άνω βλέφαρα.

8. Αν έχετε βαθιές ρινοπαρειακές αύλακες, βάλτε λίγο κονσίλερ εκεί όπου ξεκινούν.

9. Αν έχετε έντονες ρυτίδες γύρω από το στόμα -οι οποίες συχνά γεμίζουν με κραγιόν- εφαρμόστε το μόνο στο κέντρο των χειλιών και επιλέξτε μολύβι περιγράμματος για την υπόλοιπη επιφάνεια.

10. Αν τα δόντια σας δεν είναι πολύ λευκά, προτιμήστε φωτεινό κόκκινο για τα χείλη.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT